dinsdag 15 januari 2019

Leibeuk rood

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Dit type leibeuk behoudt in de winter zijn bladeren.


De boom heeft een hekel aan te natte grond.

De bast van de rode beuk kan op latere leeftijd last krijgen van zonnebrand bij fel direct zonlicht op de bast. Rood blad in de lente-zomer en bruin in de herst-winter. Leibeuk Fagus Sylvatica Rood 3cm. Om een leibeuk te vervoeren heb je ruimte nodig. Een leibeuk is lang en breed.


Dus heeft u een grote aanhanger nodig of grote bestelbus. Met onze eigen bezorgservice leveren wij uw leibeuk vakkundig en snel bij u thuis en zetten ze ook nog in de achtertuin indien dat nodig is. Het blad van deze Lei-Beuk is purper van kleur.

In de zomer geeft dit een compleet andere uitstraling. Bij de nieuwe scheuten is het blad rood. In de herfst verkleurt het blad naar tinten geel en bruin.


Het verschil met de groene beuk is dan niet meer zichtbaar. Op de winterdag houd de leibeuk zijn dorre blad vast wat eventuele inkijk kan voorkomen. Waar andere bomen een diepgroene kleur hebben, heeft de rode beuk een mooi rood -bruinig blad met een mooie vorm. De rode beuk is een mooie prachtige soort binnen de hagen en de bomen. De Rode beuk wordt vaak de Fagus sylvatica genoemd.


Binnen de beukenhagen is een rode kleur nog altijd onderscheidend. Deze leibeuk wordt standaard geleverd met een vol scherm zie foto. De bladeren van de rode leibeuk kleuren bruin in de winter en vallen af als de nieuwe bladeren in het voorjaar verschijnen.


Rode leibeuk bladhoudend kopen doet u hier. Echte sterke bomen die goed in het Nederlandse klimaat groeien. De beste manier om de rode leibeuk te snoeien is met de heggenschaar.


Het prachtige bruinrode blad verkleurt in de herfst naar bruin en blijft in de winter aan de boom zitten totdat in het voorjaar nieuw blad tevoorschijn komt. De leibeuk is een bladhoudende leiboom. De latijnse naam van de leibeuk is Fagus sylvatica.

Deze soort wordt ook gebruikt als beukenhaag. De groene beuk in leivorm is leverbaar in verschillende hoogten en dikten. Beuk, ofwel Fagus sylvatica, is er met groen of rood blad in de zomer.


Het bezorgen van een rode leibeuk is een vak apart. In de winter zie je geen verschil, dan zijn de bladeren bruin van kleur. Een groene leibeuk dien je wel twee keer per jaar te snoeien. Dit omdat de natuurlijke vorm van de leibeuk recht opgaand is.


Snoei je de niet dan zal hij in deze vorm terug groeien. Houdt in de winter het bruine wordende blad vast en is groen gekleurd in het voorjaar tot en met het najaar. Prachtige leiboom van groene bladhoudende beuk, ofwel een leibeuk Fagus Sylvatica. Forse hoogte van maarliefst meter en een stamomtrek van tot cm.


Deze boom wordt door onszelf bij u afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.