dinsdag 15 januari 2019

Regenton maken

Scherp geprijsde Regentonnen in vele formaten. Boek uw Hotel in Marken online. Beregening- en drukopvoerpompen voor waterleiding en div. En dan hebben we het beste nog bewaard voor laatst: een regenton is supergemakkelijk zelf te maken. Wie een regenton gebruikt, spaart een hoop geld uit.


Regenton maken

Zeker in een land als België, waar regen bijna dagelijks uit de hemel valt, kun je véél water bijeen sparen en gebruiken voor allerhande nuttige zaken. Wat heb je nodig om een regenton te maken ? Praktische tips voor het zelf maken van een regenton en een compostbak. Natuurlijk kunt u ook een regenton kopen, maar het is leuker en goedkoper om zelf een regenton te fabriceren.


U bespaart dan toch snel al Euro voor een kunststof regenton van Bakker of van Multimate tot 1Euro voor een houten regenton van Gardena (4L). Met een regenton vangt u namelijk regenwater op dat perfect te gebruiken is voor klusjes in de tuin. Misschien dat u de planten of het gazon met water wilt besproeien of water nodig heeft om uw terras schoon te maken ? En ook voor het water geven van de planten in uw woning is het water uit een regenton prima geschikt. Een kleine regenton is ook handig als je heel weinig ruimte hebt!


Kleine en grote regentonnen. Hieronder zie je wat voorbeelden, bijvoorbeeld van de Slimline. Dit type regenton is erg smal waardoor deze makkelijk in een hoek van de tuin past. Zo kun je een regenton kopen die eruit ziet als een wijnvat, dus als een houten regenton.


Er zijn verschillende modellen. Ze zijn echter van stevig kunststof, maar het ziet er bijna uit als een regenton van hout. Van een afstandje zou je in elk geval denken dat het een wijnvat is. Daarnaast zijn er ook praktische kunststof regentonnen.


Haal dan de deksel van de regenton af en kiep deze om, zodat al het water uit uw ton gaat. Bij een grote regenton kunt u gebruik maken van het kraantje of van het winter aftappunt. Wanneer u een regenton al een tijdje in gebruik heeft kan het natuurlijk voorkomen dat er op gegeven moment een lek ontstaat, kan gebeuren, wel heel vervelend. We hebben voor iedereen een passende oplossing. U kunt advies krijgen via telefoon, e-mail of in onze ideale fysieke winkel.


Regenton aansluiten - duidelijke informatie zodat de installatie compleet is. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de aansluiting van uw regenton. Dit heeft te maken met uw regenpijp. Dat is beter voor je tuintje, de grond neemt het water ook langzaam op. Als de regenton vol is dan stroomt het regenwater gewoon terug de pijp in naar het riool.


Waterpompen voor beregening- systemen en div. Reserveer online, laagste prijzen. Dit doet u door een gat te boren of te snijden ter grote van het schroefdraad van het koppelstuk.


Welkom op de site van Regentonnen. Dit kan met een regenton , houten kuip, handpomp of een houten meubel. In navolging van het vorige artikel over regenwater recuperatie, kon het volgende niet uitblijven en dat is natuurlijk je eigen regenton maken. Ze is natuurlijk niet zo gesofisticeerd als het regenwatersysteem, maar ze is zeker afdoende, als je een tuintje hebt met planten en bloemen, dat je regelmatig moet voorzien van water.


Regenton maken

Met deze slangpilaar kunt u een overloop in de regenton maken zodat deze niet overstroomt. Er is eenvoudig een flexibele slang op aan te sluiten, waardoor het water goed weg kan lopen. Ideaal als u de regenpijp via het deksel in de ton laat lopen.


Het schroefdraad van de overloop kan rechtstreeks in het hout van de regenton gedraaid worden. Een houten regenton in de winter Het nadeel van een houten regenton is dat het materiaal gaat werken, zowel in de zomer als in de winter. Bij vrieskou is de kans op scheuren en barsten bij een houten regenton het hoogst. Laat de regenton daarom voor leeglopen en wanneer mogelijk, zet de regenton in een schuur of berging. Deze materialen heb je nodig om een buis aan te sluiten van de regenafvoer naar de regenton.


Om de aansluiting te kunnen maken meet je hoeveel centimeter er zit tussen de invoeropening van de regenton en de bodem. Je kan een gat in je ton maken met een boormachine met een speciaal rond-zaagje. Ik kan me voorstellen dat je ook vanaf de bovenkant er een gat erin zou kunnen zagen.


Dat is dan misschien iets minder mooi, maar je kan dan de pipe er toch recht in zetten en een vulautomaat gebruiken. Ik moet ook nog een regenton kopen en aansluiten. Een regenton aansluiten zonder voldoende informatie kan ingewikkeld zijn. Wij gaan uitleggen hoe u eenvoudig een regenton kunt aansluiten.


Regenton maken

U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een regenton vulautomaat of direct de regenton aan de regenpijp aan te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.