vrijdag 18 januari 2019

Vuurpijl plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.


Planten zie onze aanbiedingen!

Het beste is daarom te kijken of ze online te bestellen zijn. Het plantgat moet goed worden doorgespit en rijkelijk worden voorzien van gedroogde mest, grof zand en. U kunt vuurpijlen ook in kleine groepjes planten , bijvoorbeeld op beschutte, zonnige plaatsen in gemengde borders, langs schuttingen of groepen houtige gewassen of langs een oprit. Hun schoonheid zal er zeker goed tot zijn recht komen. De doorgaans lage planten in een natuur- of rotstuin kunt u het beste met dwerg vuurpijlen combineren.


Wanneer vuurpijlen een aantal jaren op dezelfde plaats staan, kan de bloei gaan afnemen. Dan is het raadzaam om de plant op te nemen en te scheuren. De buitenste stukken worden opnieuw geplant, in grond die verbeterd is met compost.

Na het planten goed water geven. Het scheuren en verplanten van de vuurpijl kan het beste in het voorjaar gebeuren. Een goede solitair voor een goed doorlatende grond.


Opgaand groeiende plant met lijnvormig loof. Aan de toppen van kaarsrechte stengels verschijnen grote aarvormige bloemen. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet.


Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten. Ze willen een zonnige plek in goede grond. Aan een teveel aan vocht in de winter hebben ze een hekel. Zorg er dus voor dat de grond goed doorlatend is.


Dat is zeker belangrijk voor nog niet volwassen planten. Deze lange bloeiers houden van het zonnigste en droogste plekje in de border. De meeste vuurpijl soorten verdragen goed zoute win wat hun geschikt maakt voor de kustregio. Laat de bladeren in de winter aan de plant en verwijder deze pas rond april, de bladeren zorgen voor extra winterbescherming, jonge pas aangeplante vuurpijlen kunnen best wat winterbescherming ( mulchlaag ) gebruiken.


Ook een paar foto’s van vuurpijl kniphofia op een plek waar je ze niet zo snel zou verwachten. Een vuurpijl is een kleine raket met vastebrandstofmotor, aangedreven door de verbranding van een sas, wat hete gassen onder hoge druk oplevert die door een vernauwde uitstroomopening de verbrandingskamer met hoge snelheid naar achteren verlaten, daarbij de vuurpijl voortstuwend. Het klassieke aandrijfmiddel voor vuurpijlen is zwart buskruit.

Zeer opvallende structuurplanten voor de border met opvallende kleuren. Bloeien op lange kale bloemstengel met aarvormige bloemtrossen. Ze verlangen een warme zonnige. Het is dan net of er langzaam maar zeker echte vuurpijlen omhoog schieten.


De bladeren hebben een mooie blauwgrijze kleur. Zet de plant in de zon of halfschaduw voor een he. De plant wordt lekker hoog: maximaal ongeveer 1cm.


In dit artikel over vuurpijl kniphofia informatie over de grondsoort, bodem, plantvoorschriften, bemesting, onderhoud en natuurlijk de standplaats. Op zaterdag (of eventueel een andere afgesproken dag) staat uw bestelling dan keurig uitgezocht voor u klaar (bij iedere plantensoort steekt dan een naametiket in de pot). De soorten komen voor op het Afrikaanse continent.


Ze worden ook wel vuurpijlen of fakkellelies. Kniphofia is een geslacht uit de affodilfamilie (Asphodelaceae).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.