woensdag 23 januari 2019

Meelmotten zelf bestrijden

Meelmotten worden ook wel Indische meelmotten genoemd. Het is niet leuk om te ontdekken dat je een meelmottenplaag in je huis hebt. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren waarop je meelmotten uit je huis en uit droge. Als je eenmaal meelmotten in huis hebt is het dan ook aan te raden om grondig te werk te gaan en de indringers zo snel mogelijk te bestrijden.


Stappenplan Als je meelmotten in huis ontdekt hebt, probeer deze dan zo snel mogelijk met onderstaand stappenplan te bestrijden. Deze eco kleefstrips tegen voedselmotten en meelmotten is één van.

De nieuwe motten eten zelf niet meer. Snel zelf ongedierte bestrijden. Voor het bestrijden van motten wordt een gif gebruikt tegen kruipende insecten.


Dit gif wordt nooit rechtstreeks op levensmiddelen of voorwerpen gespoten: aangetaste voedingswaren zul je zelf moeten weggooien en aangetaste kleding moet je eveneens zelf behandelen. Lees hiervoor de tips die we eerder gegeven hebben. Wanneer er met bestrijdingsmiddelen gewerkt gaat worden, is het mogelijk dat u na het lezen van de gebruiksaanwijzing, het zelf kunt doen.


Maar het blijven bestrijdingsmiddelen, die gevolgen voor de gezondheid mee kunnen brengen als u ze niet op de juiste manier gebruikt…. Heeft u een plaag van Indische meelmotten ?

Kleine gaatjes in verpakkingen die je er zelf beslist niet in hebt gemaakt. Nu we weten wie de vijand is, en hoe hij eruit ziet kunnen we de meelmotten bestrijden. Haal alles het keukenkastje waar je de meelmot hebt gesignaleerd. Gooi zichtbaar besmet voedsel weg. Motten in huis bestrijden.


Alhoewel nachtvlinders een prachtig uiterlijk kunnen hebben, brengen ze vraatzuchtige larven voort. Het is dan ook noodzakelijk om motten in je huis te bestrijden als je je meelproducten onaangeroerd wilt laten en je kleding graag zonder gaten draagt. Hierbij een aantal tips ter bestrijding van motten in huis… 1. Linda uit Ingelmunster bakt thuis zelf haar brood en heeft dus veel bloem in huis. We trachten die altijd te bewaren in afgesloten dozen, maar nu hebben we last van meelmotten.


Ze zitten echt overal: in de rijst, aan de koeken, bloem, snoep, overal! Ze breiden zich heel snel uit - razendsnel zelfs! We weten niet hoe we ze moeten uitroeien. Zolang ze zich op een plaats bevinden is het duidelijk. Maar sommige motten, zoals voedselmotten verspreiden zich door het hele huis.


Ook naar plaatsen waar geen voedsel te vinden is. Ze leggen hun eitjes in kleine donkere kiertjes, waar je zelf niet bijkomt. Als zeer Navigatie Beestjes-weg.

Er wonen twee motten, in me ouwe jas. We kennen het schattige lied van Doris allemaal en zingen vrolijk mee. Maar als je echt twee motten in je jas hebt, is daar niets schattigs aan. Deze twee motten leggen eitjes waaruit larven komen. Hulp nodig met bedwantsen bestrijden ? Omdat het zelf bestrijden van bedwantsen vaak mislukt, moet als nog een professionele ongediertebestrijder worden ingeschakeld om de bedwantsen te bestrijden.


Maak getroffen kledingkasten of voorraadkasten goed schoon, besteed extra aandacht aan scheuren, spleten en randjes tussen de plank en de kast zelf , waar wellicht wel eitjes verstopt zitten. Maak koffers, tassen en bakjes waar voedsel in bewaard wordt schoon, hier kunnen ook eitjes in verstopt zitten. Of motmuggen zelf bestrijden lukt, hangt af van de hoeveelheid motmuggen en de plekken waar ze zitten. Daarom moet je dit op de volgende manier onderzoeken.


Onderzoek de plekken in huis waar de motmuggen rondvliegen. Kijk zorgvuldig bij alle afvoeren en locaties in huis waar stilstaand water aanwezig is. Heb je motmuggen geconstateerd bij afvoeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.