donderdag 17 januari 2019

Schutting op stenen muur

Planks met Antracieten Palen, RVS schroeven, Afdeklat en Geplaatst! Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Onze tuinafscheiding is voorzien van een stenen muur (eensteens) van ongeveer 80cm hoog, met daarop een metalen hekwerk.

Dat metalen hekwerk geeft nog erg veel inkijk, daarom wil ik graag een dichte schutting plaatsen op de muur , aan de tuinkant. De schutting opvrolijken kan op ontzettend veel manieren, dus er zit altijd wel iets tussen wat je leuk vindt en wat precies past bij jouw tuinontwerp. Je mag met recht trots zijn op je schutting ! Van hout tot gaaswerk en van wilgentakken tot een levende muur of schutting. Op de foto zie je een muur van gelijmde natuurstenen. De stenen zijn in dikte aangepast en doen niet onder voor een echte natuurstenen muur.


Een muur of schutting kan bijzonder mooi worden gemaakt door het planten van één of meer klimrozen. Deze geven minder schade aan de muur of de schutting dan een klimop, maar ziet er vooral in bloei echt fantastisch uit.

Met wat leuke schutting decoratie kun je dit mooie minituintje samenstellen. Raadpleeg hier onze stappenplan voor het bevestigen van een schuttingpaal aan een stenen muur. Schuttingpaal aan muur bevestigen.


Zo is een stenen schutting of tuinmuur metselen een stuk steviger dan een houten exemplaar en bovendien minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Ook het onderhoud is met een stenen muur vele malen minder dan bij een houten schutting. U kunt er dingen aan hangen en wanneer kinderen een bal tegen er tegen aantrappen, zal een stenen schutting. Tuinposter voor uw saaie stenen muur of schutting nodig?


Maak uw keuze en bestel uw tuinposter op maat. Staat een schutting , heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom. De schutting is op hun terrein gezet, dus aan hun kant van de stenen scheidingsmuur die haaks op de gevel staat.


Tot zover niets aan de hand. Alle schuttingen vind je op beslist. Bestel snel jouw tuinafscheiding. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Kies uit 3producten vanaf € 299.


Steenkorven schutting maken.

Als je handig bent, kun je een schutting van schanskorven ook zelf maken. Hoe je een schankorven maakt kun je bekijken in de video schanskorf maken. Met onderstaand stappenplan plaats je vervolgens de schutting.


Maak met een palenboor gaten van ongeveer één meter diep voor de palen, een meter uit elkaar. Voor de uiteinden van de rijen kun je een paar stenen op maat maken met een tegel- of klinkenknipper. Op deze manier hoef je ook niet onnodig veel stapelblokken te zagen of te kappen. Ga zo door tot je een muurtje van drie of vier lagen hebt.


Plaats hem dan op Werkspot. Heb jij een soortgelijke klus? Een tuinafscheiding steen is geheel of gedeeltelijk opgebouwd uit stenen. Het kan ook zijn dat de tuinafscheiding het uiterlijk heeft alsof er stenen gebruikt zijn, wat vaak in werkelijkheid van beton gemaakt is. Voor het verwijderen van klimop van een schutting volg je stap tot en met van de hierboven beschreven methode voor het verwijderen van een stenen muur.


Alleen het verwijderen van de hechtwortels is een ander verhaal. Deze kun je in sommige gevallen, mits ze niet te veel opvallen, beter laten zitten. Na enkele jaren kan je de opvulling van je schanskorven nog veranderen door stenen. Kwalitatieve materialen en een correcte plaatsing zijn de enige garantie op een geslaagd resultaat dat een leven lang mee gaat.


Prijs schanskorven op maat. Fundering voor stenen muur. Een muur die gemaakt wordt van stenen is natuurlijk behoorlijk aan het gewicht.


Het is daarom belangrijk dat een stenen muur een stevige fundering heeft. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om een stenen muur direct op een houten vloer te metselen. Vooraf bereken wij altijd hoe zwaar de muur zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.