vrijdag 25 januari 2019

Turfstrooisel

Daarnaast heeft turfstrooisel een hoog organisch stofgehalte, waardoor de structuur van de grond verbeterd. Het is dus 1 organisch. De lichtbruine kleur geeft aan dat het veen slechts weinig verteerd is. Turfstrooisel is een maagdelijk natuurproduct uit de bovenste veenlagen.


Men prees turfstrooisel dan ook aan als: verreweg verkieslijker dan stroo.

Ook reukloze toiletten werden ontwikkeld op basis van turfstrooisel. Het productieproces was eenvoudig. Ons turfstrooisel wordt gewonnen van de bovenste veenlagen en is afkomstig uit de Baltische staten. Het is een 1 natuurlijk product dat volledig biologisch afbreekbaar is.


Ter decoratie kun je turfstrooisel gebruiken om je tuin af te dekken. Het is verder geschikt voor onderhoud en verbetering van de bodemstructuur van je tuin. De bodem wordt kruimelig, waardoor een goed bewerkbare, rulle bodem.


Het is lichtbruin van kleur en toont alsof het weinig verteerd is.

Het voordeel van turfstrooisel is dat het een zeer groot vocht absorberend vermogen heeft. Witveen turfstrooisel is dan ook een perfecte vervanger van houtvezel en is geheel biologisch afbreekbaar. Bovendien wordt het humusgehalte verhoogd en de zuurgraad (pH) verlaagd.


Water-, lucht- en humushuishouding worden verbeterd. Grond koop je eenvoudig online bij bol. Door de lage zuurgraad is turfstrooisel daarnaast goed te gebruiken voor Heide, Rhododendrons, Hortensia’s en andere zuur minnende planten. Na de winter meng je de overgebleven laag door de grond heen. Dit maakt de structuur luchtiger en beter wateropnemend.


Turf is een natuurlijk product en wordt gewonnen uit de bovenste veenlaag en is bruin van kleur. Turf is van nature nog iets vochtig en heeft een zachte structuur. Ook in Nederland wordt in de vleeskuikenhouderij vanwege de welzijnsnormen steeds. Het turfstrooisel bevat sporen van varens en mossen die bij de juiste omstandigheden ( licht,vochtigheid ) vanzelf te voorschijn kunnen komen. Daar zijn twee redenen voor.


In de eerste plaats ontwikkelde een Oldenburgse uitvinder een methode om turfstrooisel machinaal te verwerken tot balen. Daardoor werd het mogelijk het turfstrooisel op handzame wijze per schip en trein te vervoeren. De Buxuskoning is de goedkoopste van Nederland en verkoopt uitsluitend planten van A-kwaliteit uit eigen kwekerij.


Als je de zuurgraad van de grond wilt verbeteren zoals bij Rhododendrons.

Wil je de grond losser en beter doorlatend of voor de winter afdekken dan gebruik je turfstrooisel of turfmolm. Dan zal het waarschijnlijk in de topic gaan over zuurminende planten. Gewoon je e-mailadres invoeren, versturen en we waarschuwen je zodra het artikel weer online te bestellen is. Ook wordt turfstrooisel vaak gebruikt om te mengen met vermiculiet en compost om uw eigen (moestuin)mix te maken. Florentus turfstrooisel is verpakt in zakken van liter.


Op de pallet liggen zakken. Intratuin tuingrond is geschikt voor het aanplanten van alle tuinplanten, beuken, hagen, heesters en bomen. Deze grond is het hele jaar te gebruiken.


Intratuin Tuingrond is een samenstelling van hoogwaardige grondstoffen, waaronder tuinturf, turfstrooisel , gecomposteerd beukenbla kalk en TerraCottem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.