vrijdag 15 februari 2019

Cypres snoeien

Ontdek de mooiste merken en artikelen online bij de Bijenkorf. Bekijk alle 6hotels en vele andere accommodaties. Nu voordelig dagen naar Cyprus , boek al v. Profiteer van hoge vroegboekkortingen. Hoe sneller je boekt, hoe hoger je korting.


Cypres snoeien

Volatile Cypres ml voor 21. Snoeien : De cypres vraagt maar om weinig onderhoud. Eigenlijk snoei je de conifeer in het najaar liefst ver voor de vorst met een snoeischaar licht bij. Belangrijker nog zijn de kegels die de conifeer in het najaar zet.


Deze kegels maken zaad aan wat erg veel kracht kost en ten koste gaat van de groei van de Cypres. De natuurlijke en karaktervolle vorm komt zo het best tot z’ n recht. Je kunt wel dode en zieke takken verwijderen.


Mocht er toch een reden zijn om te snoeien , probeer dit dan te doen met zoveel mogelijk behoud van de natuurlijke vorm van de plant en houd rekening met de bloeitijd. Mocht u de bomen voller wensen is het ook mogelijk om de top eruit te knippen. De Italiaanse Cypres wordt dan nog voller en steviger. Doorgaans is snoeien overbodig.


Zulke scheuten altijd wegsnoeien vooraleer ze te dominant zouden worden en de vorm gaan bederven. Verder beperkt het snoeien zich tot het eventueel jaarlijks bijknippen van de dwergachtige groeivorm. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.


Cypres snoeien

Vorige Artikel van Volgende. Het artikel is uitverkocht. Informatie over tuinieren en tuinplanten en een online gratis tuinontwerp cursus. Toppen uitnemen vormt geen enkel probleem. Ook het snoeien van deze toppen (de bovenkant van de haag) kan best jaarlijks herhaald worden.


Snoei nooit te diep of op bruin geworden delen binnenin de haag ! Grote cipressen kunnen doorgroeien tot een hoogte van maximaal meter. Vrucht De vruchten van de cipres worden kegels genoemd. Bij strenge vorst de cypres tijdelijk beschermen, met bv vliesdoek. Rond Februari staat de cypres in. Een cipres heeft weinig onderhou d nodig wat snoeien betreft.


Om de cipres zijn strakke vorm te behouden kan snoeien het beste in het najaar worden uitgevoerd. Bij zeer strenge vorst beschermen. U hoeft de Italiaanse cipres niet te snoeien. Bij oude exemplaren gaan de takken spreiden zodat de boom breder wordt. In zijn natuurlijk verspreidingsgebied soms tot m hoog wordend en daar een belangrijke houtleverancier.


Zowel de soort als vele cultivars worden als haagplant toegepast. Ook leent deze soort zich prima om in vorm te snoeien. Het snoeien van een leylandii coniferen haag. Veel mensen snoeien de haag mooi recht. Na verloop van tijd wordt de bovenkant zelfs dikwijls breder gesnoeid.


Cypres snoeien

Dit komt omdat het bovenste deel van de haag veel krachtiger groeit. Vroeger werd de spelling cypres gebruikt. Het woord ceder (in de brede betekenis) kan soms als synoniem dienen voor cipres (in de brede betekenis): deze woorden worden wel door elkaar gebruikt, bijvoorbeeld in samengestelde namen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.