woensdag 13 februari 2019

Valdempende ondergrond

Geen enkele valdempende ondergrond is ideaal. Lees in dit document meer over diverse valondergronden en de bijhorende problematiek. Men kan ook zan houtsnippers, schors en dergelijke overwegen. Veiligheid is erg belangrijk op kinderspeelplaatsen.


Het is niet gek dus dat er steeds vaker gekozen wordt voor een kunstgras valdemping onder speeltoestellen.

De eisen die aan deze valdemping en de bijbehorende ondergrond van de speeltoestellen gesteld worden zijn hoog. Wat is een rubber valdempende gietvloer? Een Flexidal gietvloer is een valdempende ondergrond opgebouwd uit rubber.


Als onderlaag wordt milieuvriendelijk gerecycleerd rubber granulaat gebruikt, een product afkomstig van de recyclage van autobanden (SBR). De toplaag bestaat uit EPDM. Dit is een synthetisch rubber, verkrijgbaar in vele heldere.


Niet alleen speeltoestellen dienen veilig te zijn, ook de ondergrond moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen.

Uitzonderingen op bovenstaande tabel zijn speeltoestellen met een ‘gedwongen beweging’, zoals schommels, wip, draaiende speeltoestellen etc. Bij dit soort speeltoestellen dient altijd een valdempende ondergrond aanwezig te zijn voor een minimale valhoogte van 100cm. U kunt valdempende ondergronden of een andere ondergrond eenvoudig bestellen bij Sportvelden. Als u twijfelt over de juiste valdemping voor kunstgras of ondergrond , dan kunt u contact opnemen met onze specialisten.


Zij adviseren u graag over de ondergrond die het beste past bij de manier waarop het kunstgras toegepast wordt. De KSP PlayFloor is de perfecte valdempende ondergrond onder speeltoestellen. Deze gietvloer is kleurbehoudend en is bestand tegen wisselende temperaturen. Creativiteit kent bij deze valdempende vloer geen grenzen. Kleuren, vormen en figuren zijn realiseerbaar (ook in 3D) en resulteren in een mooie naadloze egale vloer.


Wanneer heeft u een valdempende ondergrond nodig. De bodem onder speeltoestellen moet voldoende schokdempende eigenschappen bezitten als de vrije valhoogte meer is dan cm. Valondergronden worden ook wel speelondergronden of speelbodems genoemd. Dit betekent in het kort: veillig spelen.


Onderhoud valdempende ondergrond Let bij het kiezen van een valdempende ondergrond o. Houtsnippers en zand kunnen aan de schoenen blijven hangen en zo meegenomen worden naar binnen.

Dit zal na verloop van tijd aangevuld moeten worden. Deze valdempende speelondergrond is ideaal voor gebruik op scholen, kinderdagverblijven en sportverenigingen. De valdempende ondergronden van Vliet zorgen voor veilige en uitnodigende speelplekken waar jong en oud op een plezierige manier kunnen spelen en sporten.


Om letsels op de valdempende ondergrond zoveel mogelijk te voorkomen, mogen in deze opvangzone geen obstakels worden geplaatst. Onderstaande grafiek is opgenomen in de normen. Hieruit kun je precies aflezen welke opvangzone voor het speeltoestel moet worden gehanteerd. Voorkomend bodemmateriaal. De leverancier van het bodemmateriaal moet instructies meegeven over de correcte installatie, onderhoud en inspectie procedures.


Steeds meer gemeenten, scholen, verenigingen, speeltuinen en kinderdagverblijven gebruiken valdemping onder speeltoestellen en op speelvelden. Want spelen, klimmen en klauteren is natuurlijk het leukst als het ook nog veilig kan! De ondergrond mag geen beknelling veroorzaken. Snel besteld en snel geleverd in heel Nederland.


Onze valondergronden staan garant voor veilig spelen. Spelende kinderen zien vaak geen gevaar. Valdempend kunstgras vindt zijn toepassing voornamelijk op plaatsen waar speeltoestellen staan of op plaatsen waar intensief gespeeld wordt door kinderen. Het verhoogt de veiligheid en het comfort van het kind tijdens het spelen. De opbouw: Er wordt steeds gestart met het aanleggen van een stabiele ondergrond.


Als u uw huidige natuurgras gazon wilt vervangen voor kunstgras dient u het gras en grond af te graven. Wij raden u aan om tenminste centimeter af te graven en een zandpakket (vulzand) aan te brengen van centimeter. Zand zorgt er namelijk voor dat er een stabiele en goed drainerende ondergrond ontstaat voor het kunstgras. Kunstgras ondergrond varianten. In alle gevallen wordt hetzelfde bedoelt.


Het belangrijkste van een kunstgras ondergrond is dat het stabiel en egaal is, daarbij moet het ook voldoende waterafvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.