woensdag 27 februari 2019

Hybride grasmat

Kunststof Grasmat al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Ruime keuze tuinartikelen online. Het XtraGrass- hybride gras systeem is eenvoudig te installeren op locatie.


Hiervoor zijn alleen standaardapparatuur en veelal plaatselijke arbeidskrachten nodig.

Het kan zeer snel geïnstalleerd worden net als een standaard ingezaaide grasmat. Daar waar het snel moet zijn er ook mogelijkheden. Bij dit systeem groeit het natuurgras in een geweven – deels biologisch afbreekbare – backing bestaande uit geweven pollen kunststofvezels, waardoor het natuurgras sterker, beter en langer bespeelbaar wordt.


Dit resulteert in een succesformule met de bespeelbaarheid van natuurgras en een toplaag die veel slijtvaster is. Een Desso GrassMaster veld kan makkelijk het drievoudige aan. Er is veel minder speelschade aan het gras, zelfs bij intensief gebruik. Ondanks frequentere bespeling vergt dit hybride systeem geen extra onderhoud in vergelijking met een standaard natuurgrasveld.


Voor de aanleg van hybride grasvelden werkt BRAS FIJNAART nauw samen met DESSO Sports.

VH Hybride Gras is het gloednieuwe unieke hybride grasmat dat samen met uw eigen grasveld een zeer sterke en duurzame combinatie vormt. HybrIDe velD Hybridevoetbalvelden bieden voetbalverenigingen de mogelijkheid om een voetbalveld veelvuldig te gebruiken, zonder dat dit direct ten koste gaat van de grasmat. De kunstgrasvezels die in het veld zijn aangebracht bieden stabiliteit en voorkomen dat hele plaggen of zoden in het veld worden losgetrapt.


Het kweekproces van een hybride grasmat duurt ongeveer twee tot drie maanden, wat betekent dat de levertijd van deze periode gehanteerd wordt bij bestelling. De kweek van het hybride veld gebeurt in eigen huis, hierdoor kunnen wij snel schakelen wanneer u een bestelling plaatst. En hier zit nu juist het probleem bij hybride gras.


Het blijft een natuurproduct met beperkingen dat kaal en hard wordt door het gebruik. Het onderhoud is duur en vraagt om een professionele aanpak. Voor een goed hybride veld is minimaal hetzelfde budget aan onderhoud nodig als voor natuurgras.


De KNVB werkt aan een plan om Nederlandse profclubs te verleiden van kunstgras in hun stadions over te stappen op hybride gras. Clubs die dat willen, zouden in de toekomst dan geld moeten kunnen lenen uit een pot bestemd voor innovatieve projecten. Daar liggen drie van zulke velden. Meerdere Premier League- en Bundesligaclubs voetballen op zulke grasmatten. Een hybride grasmat voor de Euroborg is een goed idee.


De renovatie van de grasmat in Euroborg duurt ongeveer twaalf weken duren. De nieuwe grasmat wordt tijdens de interlandstop in oktober omgetoverd in een hybride grasmat , een veld waarin natuurlijk gras wordt gecombineerd met kunstgras. Dat dit niet al eerder gebeurt heeft te maken met de planning en capaciteit van TarkettSports, het bedrijf dat de grasmat gaat injecteren met bundeltjes polyetheen kunstgras.


De hybride grasmat vormt samen met uw eigen natuurlijk grasveld een sterke en duurzame combinatie.

Het wortelstelsel en de kroon van het gras worden beschermd door de versterking in VH Hybride Gras. En terwijl het wortelstelsel beschermd is, laat VH Hybride Gras toe dat natuurlijk gras zonder beperking door de wapening groeit. Het stadion van Fortuna Sittard wordt voorzien van een hybride grasmat. Hybrid grass or reinforced natural grass is a product created by combining natural grass with synthetic reinforcing fibres. It is used for stadium pitches and training pitches, used for association football, rugby, American football, golf and baseball.


Het bedrijf levert haar hybride velden wereldwijd. Tijdens het WK voetbal in Rusland wordt in drie stadions gevoetbald op een hybride grasmat van de Tarkett Group. De grasmat van de Arena was sowieso aan vervanging toe vanwege de concerten tijdens de zomerstop.


Dat is allemaal gepland en dus niets bijzonders. Inmiddels is deze volgroeid en de geoogst. De hybride mat is de afgelopen periode bij de kweker gevuld met zand en ingezaaid met graszaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.