maandag 25 februari 2019

Thuja frieslandia

Buiten deze maanden is het niet raadzaam om de conifeer aan te planten. Dit geldt overigens voor alle coniferen. Thuja occidentalis Frieslandia.


Geschikt voor de teelt in grote tuinen en doet het goed als solitaire plant of aangeplant als haag. Zijn snel groeiend en vormen een relatief compacte variëteit. De Levensboom, zoals zijn Nederlandse benaming luidt, is een geschikte conifeer om een mooie strakke heg te maken of als solitair te gebruiken.

De conifeer groeit in een kegelvorm en is heel goed te gebruiken als haag. In het voorjaar heeft de boom een geelgroene kleur tot groen verkleurend in de zomer en bronsachtig in de winter. Verlangt een doorlaatbare vochtige gron niet te nat in de herfst.


Wel zal er een lichte bruine gloed over de conifeer vallen welke in het voorjaar er weer uitgroeit. Hoewel de Smaragd een wat langzamere groei heeft, kenmerkt deze coniferensoort zich door de compacte groei en behoudt de Smaragd zijn heldergroene kleur in de winter. Coniferen zijn er in vele soorten, als haag of als bodembedekker.


Naast vele coniferen in pot, hebben wij ook coniferen uit volle grond in ons assortiment. De grond mag niet uitdrogen.

Dit moet niet op te warme en zonnige dagen gebeuren. Men kan eventueel in maart in vorm snoeien. Brabant’, lecz bardziej zwarta, o pokroju szeroko kolumnowym i soczysto zielonej barwie. Opgaande en platte groeiwijze, snelgroeiend tot zeer langzaam groeien in vele kleuren en vele naald- en schubvormen.


Ze worden allemaal gekweekt op onze kwekerij. Toch hebben coniferen net als elk andere plant voedingsstoffen nodig. Zowel in kleinere als grote maten.


Bij kwekerij Deinum uit Wijckel, Frieslan vindt u maar liefst hectare coniferen, heesters en laanbomen. Bomen kopen bij onze boomkwekerij. Ongesnoeit groeit de conifeer uit tot een middelgrote boom met een kegelvormige kroon. Bij regelmatig snoeien heeft u in een relatief korte tijd een groenblijvende, dichte haag.


Deze catalogus is een plantenlijst met daarin een indruk van ons sortiment aan coniferen zoals thuja en pinus. Grotendeels van eigen kwekerij. Het kost weinig tijd om voor coniferen te zorgen.


Toch is het wel belangrijk dat dit goed gebeurt. Lees hier hoe u het beste voor uw coniferen kunt zorgen. Suited for growing in large gardens and does well as a solitary tree or planted as a hedge.


Its fast growing and a relatively compact variety!

Hij doet het ook goed als solitaire plant. Doskonale reaguje na cięcie i formowanie - można z niej tworzyć rzeźby ogrodowe. Odmianę tę możemy zastosować również na większych skalniakach bądź w dużych kompozycjach. De Chamaecyparis behoort tot de Cipresfamilie.


Ze zorgen voor een mooie haag die goed bestand is tegen de vorst en weinig onderhoud nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.