dinsdag 19 februari 2019

Tuinhuis bouwen zonder vergunning

Geniet van uw nieuwe tuinhuis, snel gebouwd door echte specialisten. Prachtige eindresultaten met een lange levensduur, bekijk nu ons assortiment! Wilt u meer weten over ons? Zoekt u meer informatie over ons? Benieuwd wat wij al gemaakt hebben?


Opzoek naar onze werkwijze? Het kopen of bouwen van een tuinhuis begint bij Mholf. U krijgt direct een bevestiging. Voor een tuinhuis heb je vaak helemaal geen bouwvergunning nodig. Hier vindt je een overzicht van waar je aan moet voldoen om zonder vergunning een tuinhuis te bouwen.


Je mag het dus gerust zelf plaatsen of door de firma die je bijgebouw levert, zonder tussenkomst van een architect. In dat geval kan het zijn dat u toch geen vergunning hoeft aan te vragen, ook al valt het bouwplan niet binnen de standaard regels voor vergunningsvrij bouwen. Wie, met de zomer in zicht nog snel een tuinhuis wil plaatsen, kan dat zonder vergunning.


Tenminste, als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Gevolgen van bouwen zonder vergunning. Heb je eigenlijk een vergunning voor het tuinhuis nodig, maar bouw je het tuinhuisje toch zonder vergunning ? Dan loop je het risico dat je het tuinhuisje weer weg moet halen als de gemeente hierachter komt. Haal je het tuinhuisje niet weg, dan volgt een boete.


Mevrouw Maes wil in haar achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van m². De vergunning -check verschaft u de nodige informatie. Indien u al een bouwwerk heeft staan van 1m(3x 4cm) of meer heeft u juist wél een vergunning nodig. Alles is bedoeld om u snel en vlot inzichtelijk te maken waar u aan moet voldoen om omgevingsvergunningvrij te mogen bouwen.


Ook al heb je geen vergunning meer nodig voor het bouwen van een tuinhuis , toch is het altijd raadzaam dit te melden aan de gemeente waar je woont. Eerst en vooral moet het grondoppervlak volledig waterpas en vlak zijn. Het bouwen van je tuinhuis. Heb ik een stedenbouwkundige vergunning nodig voor het plaatsen van een tuinhuis ? Meestal heb je geen stedenbouwkundige vergunning nodig als je een tuinhuis wil plaatsen. Er zijn enkele voorwaarden waaraan je bijgebouw moet voldoen om vrijgesteld te worden van een vergunning.


Wij realiseren uw droom tuinhuis! Tuinhuisjes van alle merken op beslist. Checken of vergunning nodig is voor (ver) bouwen Gaat u bouwen , verbouwen of slopen?


Nu staat er al een tuinhuis wat afgebroken gaat worden. Dit tuinhuis staat echter op meter van de rechter en achterburen (erfgrens). Vraag: mogen wij zonder vergunning het nieuw te bouwen tuinhuis en overkapping direct naast de erfgrens plaatsen tussen de rechter en achterbuurman?


Zonder vergunning tuinhuis. Of je een vergunning nodig hebt, ligt aan verschillende aspecten van uw houten tuinhuis. De meeste regels als u zonder vergunning wilt bouwen gaan over de locatie en het formaat van uw tuinhuis.


Wie zich aan de volgende regels houdt, mag zonder vergunning aan de slag met een aan- of uitbouw in de achtertuin. Een tuinhuis bouwen zonder vergunning : zo kan het! Bouw maximaal één woonlaag op de grond. Voor bouwen op het dak van een andere woonlaag is een vergunning nodig.


Vergroten van het woongenot moet het doel van de aanbouw zijn. In een aantal gevallen kunt u zonder vergunning (vergunningvrij) bouwen. Omdat de vergunning wegvalt in sommige gevallen, betekent dit niet dat u zonder beperking werken kunt uitvoeren.


Per verkaveling of regio kan uw gemeente specifieke stedenbouwkundige voorschriften opleggen of kan het om beschermd erfgoed gaan. Vraag dus altijd vooraf bij uw gemeente welke voorschriften u moet volgen. Tuinoverkapping wel of niet vergunningsvrij bouwen ? Dit kan soms zonder dat u een vergunning nodig hebt.


Vergunningsvrij bouwen noemen we dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.