dinsdag 17 december 2019

Leerlingvolgsysteem

Een leerlingvolgsysteem is een programma dat de leerkrachten inzicht geeft in de ontwikkeling van de leerlingen, zowel op individueel als op groepsniveau. Inmiddels werkt bijna elke school in Nederland met ons leerlingvolgsysteem voor groep tot en met 8! Waarbij je ook kan kiezen voor digitaal toetsen. Maar geen reden om achterover te leunen. Want het onderwijs blijft zich ontwikkelen en daarmee veranderen ook jouw wensen ten aanzien van toetsen en volgen.


Een volledig leerlingvolgsysteem betreft de hele basisschool.

In Vlaanderen zowel de kleuterschool als het lager onderwijs. Aan de hand hiervan kan de leerkracht meten in hoeverre de leerlingen de leerstof van een bepaald leerjaar beheersen, en wie op welke onderdelen eventueel extra oefening of uitleg behoeft. Het is voor ons van groot belang dat de gegevens van de kinderen juist in het systeem staan. Als je telefoon nummer of adres wijzigt, geef dit dan door aan de receptioniste. Je kunt dit zelf wijzigen in het leerlingvolgsysteem.


Bij een leerlingvolgsysteem hoort vaak een set van methodeonafhankelijke, genormeerde toetsen. Randvoorwaardelijke zaken van het leerlingvolgsysteem , zoals kosten en ondersteuning. Een groot deel van de onderstaande systemen komt qua inhoud en opzet in zekere mate overeen.

Dit wordt ook wel leerling- en onderwijsvolgsysteem (LOVS) genoemd. Hiermee houdt de school vorderingen en resultaten bij. Leerlingvolgsysteem (LVS) Basisscholen werken verplicht met een leerlingvolgsysteem (LVS).


Niet alleen van uw kin maar ook van de groep van uw kind en van de school. ParnasSys is het leerlingadministratie- en -volgsysteem (leerlingontwikkelsysteem) voor basisscholen in Nederland. Met ParnasSys en bijpassende modules kun je anders. Heb je vragen over het abonnement, inhoudelijke vragen over KIJK!


Jonge Kind training volgen? Een flexibel, digitaal leerlingvolgsysteem Door leerlingen door de tijd heen te volgen, krijgt u inzicht in hun leerproces en ontwikkeling. Tijdens (bijna) iedere zwemles worden de zwemprestaties van uw kind ingevoerd in het zogeheten leerlingvolgsysteem. Hierdoor weet u waar u tijdens het Oefenzwemmen extra aandacht aan kan besteden.


Dieke werkt met het leerlingvolgsysteem Inzichtelijk, ze vertelt hoe ze dat doet: Bij ons op school werken graag thematisch en willen we niet gebonden zijn aan een methode. De projecten van Kleuteruniversiteit spreken ons én de leerkrachten erg aan. Iedereen is er met veel enthousiasme mee aan het werk!


Zo weet je precies wat er al goed gaat, en wat nog een beetje beter kan! We houden de voortgang tijdens de zwemlessen bij op de belangrijkste. Tropiqua werkt met het leerlingvolgsysteem van V-Consyst.


Alle kinderen die op zwemles zitten kunnen gebruik maken van deze communicatietool.

Via een code, die je digitaal van ons krijgt toegestuur kunt je inloggen in de persoonlijke scoremodule van jouw kind. Bij het Zwem-ABC en de Zwem-ABC Turbo werken we met een online leerlingvolgsysteem van Dukkie. Dit is niet alleen motiveren maar ook heel leuk voor kinderen! Aan het leerlingvolgsysteem zit ons beloningssysteem gekoppeld. Als kinderen starten met zwemles krijgen ze een poster van Dukkie.


Het leerlingvolgsysteem geeft uw inzicht in de voortgang van uw kind: Het leerlingvolgsysteem maakt het mogelijk om de vorderingen van uw kind online te volgen. Middels figuurtjes wordt weergegeven waar uw kind goed op scoort en waar nog aan gewerkt moet worden. Op deze manier is getracht het leerlingvolgsysteem voor iedereen inzichtelijk te maken.


Het Pravoo-kindvolgsysteem voor kinderen van tot jaar kan gebruikt worden op peueterspeelzalen en dagverblijven. Het systeem bevat drie delen: Deel A voor. Geef het wachtwoord dat bij uw gebruikersnaam hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.