maandag 16 december 2019

Relmuis bestrijden

Ook komt de soort voor in de Kaukasus en in Noord-Iran. In Nederlan Scandinavië en het grootste deel van het Iberisch Schiereiland komt de relmuis niet voor. Met lijmplankjes muizen bestrijden.


Vroeger was het gewoon om met deze lijmplankjes muizen te bestrijden. Tegenwoordig is dat verboden en bent u strafbaar als u lijmplankjes gebruikt. Toch mogen ze wel worden verkocht.


Het gaat als volgt te werk. Het ongeluk wil dat die zolder voor de relmuis wél bereikbaar is, via de dakgoot, en dan onder de pannen door, maar voor ons niet, want bij een kleine verbouwing een paar jaar geleden, hebben we de boel mooi laten isoleren en aftimmeren. De relmuis , overigens, komt ook in het werk van Gerard Reve voor.


Bon, dan moesten ze het zelf maar weten: ik ging ze gewoon wegkijken. Na een partijtje over en weer staren begon er zowaar eentje een beetje te schuifelen, keek zijn metgezel nog eens aan en zette er vervolgens de sokken in. Dit moet u weten over muizen bestrijden. Muizen zullen er altijd zijn en zolang we er maar geen last van hebben, is dat niet erg.


Een muizenplaag moeten we altijd zien te voorkomen. Effectief (preventief) bestrijden van muizen vergt kennis over muizengif en muizenvallen maar vooral ook kennis van de soorten muizen en hun. Voor al deze dieren geldt dat ze uitwerpselen achterlaten, herrie maken en dat je ze het beste kunt bestrijden door kieren.


Relmuizen hebben een grijsbruine vacht. Le loir, relmuis of zevenslaper. Tja het is iets als je op den buiten woont , qua ongedierte en insecten.


Omdat we niet weer alle isolatie willen slopen vroegen wij ons af hoe we de muizen het beste kunnen bestrijden zonder te veel van de isolatie weg te halen. Heeft iemand hier ervaring mee of tips? De diertjes leven van fruit en het hele seizoen dat er fruit is zijn ze actief.


Daarna slapen zij tot het volgende seizoen wanneer er weer wat te eten is. Prachtige beestjes die net zo makkelijk langs de muren lopen of over de. Daarna gaat de relmuis schelden en de kat staren. Kortom, het leeft samen, maakt samen herrie, dat is alles.


Een heel enkele keer, met de vorige kat vond ik wel eens een gescalpeerde relmuis in de kamer, maar onze huidige kat vind het best eng door die bolle ogen aangestaard te worden. De huisbaas is ook nog een beetje dom, de relmuis knaagt ook aan het houtwerk, en vernielt op den duur het huis. Bij gewone muizen en ratten heb je alleen schade aan je voedselvoorraa en je nachtrust.


Als het goed is, vertrekken relmuizen als het warmer wordt, weer naar buiten. Het huis is meer om te overwinteren. U mag alleen steenmarters verjagen, want ze bestrijden met gif, vangen of doden is verboden! Steenmarters zijn namelijk een beschermde diersoort omdat hun aantal snel afnam. Vanwege de bescherming neemt hun aantal echter wel weer toe, waardoor de kans op overlast door steenmarters ook toeneemt.


Van deze onhygiënische beestjes wil je natuurlijk zo snel mogelijk af! Ze kunnen namelijk salmonella, E. TBC overbrengen en dragen ook vlooien, mijten en teken bij zich. Overzicht bestrijdingsmiddelen tegen muizen en ratten. Resistentie is een steeds vaker voorkomend probleem bij de bestrijding van ratten en muizen. Zodra er ratten gezien worden is het belangrijk om direct de bestrijding te starten om hiermee het probleem in de kiem te smoren.


Een rat staat erom bekent dat hij in een korte periode een ware plaag kan veroorzaken dus wacht niet te lang en start direct met bestrijden. Verban de Zevenslaper dan zo voorzichtig mogelijk en vóór de paartij die begint in juli. Een manier om te verjagen relmuizen van zolder, bestaat in de aanleg van geuren dat deze dieren zich ongemakkelijk voelen. Het weren van deze knagers is minstens zo belangrijk als het bestrijden. Houd de boel overzichtelijk.


Veeg ook regelmatig de vloer aan, zodat er geen gemorst voer blijft liggen. Ze zijn 4-mm lang en 2-mm breed. De keutels zijn alleen te vinden in de nesten of in nestkasten.


Bij nestkasten is verwarring mogelijk met andere soorten als bosmuis, grote bosmuis, rosse woelmuis, eikelmuis en relmuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.