dinsdag 31 december 2019

Steeneik snoeien

Steeneik snoeien

Hiermee bedoelen we een snoei die niet te ingrijpend is voor de boom. Net na de groei van de scheuten plaats je het scherm terug in. Quercus ilex ( steeneik ): D eze eik weinig snoeien.


De snoei beperkt zich vooral tot het zorg dragen om een mooie doorgaande kop te verkrijgen en om hoogte te maken. Groeit langzaam en maakt weinig overtollig hout. Snoeien Vormsnoei kan het beste worden gedaan in het najaar, de sapstroom van de boom is dan in rust.


Hoe snoei je Ilex Crenata of Buxus in Bolvorm - Duration:. De vrouwelijke bloemen van de steeneik zijn groenachtig en onopvallend. Wie dit wenst kan de kruin van zijn steeneik heel goed in model snoeien. Tuinreizen naar Italie: Wanneer ik me vroeger een beeld vormde van Italiaanse tuinen dacht ik vooral aan heel formele, architecturale en kunstmatige tuinen met.


Steeneik snoeien

Dit wist je nog niet: Het hout van de steeneik is heel hard en zwaar en wordt toegepast als onderdelen in de wagenmakerij en in windmolens voor de kammen van de wielen. De Olijfboomspecialist heeft een zeer grote voorraad zodat het u aan keus niet ontbreekt. Bij het snoeien van een leiplataan komen stofdeeltjes die zich aan de onderzijde van het blad bevinden vrij.


Deze kunnen leiden tot allergische reacties aan vooral de luchtwegen. Afbeelding: In dit overzicht vindt u gemakkelijk wanneer u welke leiboom het beste snoeit , Met donker oranje geven we de aan te raden snoeiperiode aan. Niet snoeien in de volle zon of bij vorst.


Leverbaar in struikvorm voor haagbeplanting. Ideaal geschikt als groenblijvende boom en kan goed zoute zeewind verdragen. Ook maken we op onze kwekerij leivorm van de steeneik op elke gewenste hoogte. Als het koud is dan is ons advies om uw steeneik niet te snoeien.


Steeneiken kunt u niet diep terugsnoeien. Wacht dan even tot de lentezon. Nog beter is het om uw steeneiken voor de vorst te snoeien en klaar te maken voor de winterperiode. Kortoeen oudere steeneik is goed winterhard en hoeft niet beschermd te worden tegen de weersinvloeden. Een jonge steeneik is nog onvoldoende.


Voor meer uitgebreide informatie omtrent snoeien verwijzen we u graag verder naar dit Vademecum. Het snoeitijdstip is onder meer afhankelijk van het doel van de snoei , maar als algemene regel geldt dat bomen bij voorkeur gesnoeid worden in de late lente of de zomer wanneer ze volop in blad staan. Het beste wordt de steeneik toegepast op een beschutte standplaats. Temperaturen tot -graden Celsius zijn over het algemeen geen probleem. In combinatie met wind en sneeuw kan het blad wel schade oplopen.


Door de boom in het voorjaar licht te snoeien herstelt ze goed. Snoeien in de lente is voor de meeste bomen af te raden omdat de aanmaak van bladeren, knoppen en eventueel bloesems véél energie vraagt waardoor de boom tijdelijk verzwakt. In die periode zijn bomen ontvankelijker voor het oplopen van eender welke ziekte. Een uitzondering hierop is weliswaar de snoei van fruitbomen ifv de vruchtzetting.


Steeneik snoeien

De steeneik heeft een dichte, brede, koepelvormige kroon. Meestal zijn de takken opgaand. De schors is bruinachtig zwart tot zwart. Op de twijgen zitten kleine, geelbruine knoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.