woensdag 18 december 2019

Mediterrane tuinontwerpen

In minuut Gratis Offertes van Hoveniers uit uw regio. Ruime keuze tuinartikelen online. Denk je mediterraan, dan wordt er al snel aan een frivole sfeer gedacht. Veel voorkomende planten in een mediterrane tuin zijn de lavendel. Door de vrolijke kleur en met een beetje hulp van andere zuid-Europese planten, wordt elke tuin, balkon of terras omgetoverd tot een ware Provence.


Tien tot twaalf jaar geleden heb ik bij mijn vorige werkgever de vorige tuin van deze bewoners ook aangelegd.

De palmen die we toen hebben geplant, hebben we nu behouden. Het hoort allemaal bij een mediterrane tuin. Geen strakke vormen, wel lavendel en een olijfboom. Of citroenboompjes in pot, met erigeron kruipend langs een muurtje.


Dankzij het veranderende klimaat kan er ook in nederland steeds meer. Een mediterrane tuin is immers géén klassieke tuin! Rechte vormen zijn ook helemaal niet nodig.


Om hier leuk mee om te gaan, kun je je misschien laten inspireren door foto’s of afbeeldingen van eerdere reisjes naar een mediterraans gebied. Je hebt de mooiste plekjes misschien wel vastgelegd!

Een Tuin ontwerpen samen met de klant zorgt ervoor dat de ideale mediterrane tuin ontwikkeld kan worden die volledig naar de wensen en behoeften is van de klant. Een pergola met Bougainville maakt het geheel helemaal af. Exclusiviteit, maatwerk en geen onderhoud. Hendriks Hoveniers staat voor exclusiviteit en maatwerk, zodat je je straks helemaal thuis voelt in het verlengstuk van je woning. Om je te helpen bij het inrichten van een mediterrane tuin hebben we de mooiste mediterrane tuinplanten voor je op een rijtje gezet!


Met deze planten haal je dat gevoel van het warme zuiden van Europa naar je eigen achtertuin. Wees niet bang dat de mediterrane tuinplanten hier helemaal niet kunnen overleven. De mediterrane tuin: Een tuin met aan huiszijde een hoofdterras deels bestaande uit siertegels. Mediterrane tuinplanten en -bomen.


Een waterornament is dicht tegen dit terras in het grindplateau geplaatst. Langs het grindplateau bevindt zich een laag groenblijvend haagje. Denk in een mediterrane tuin niet in strakke lijnen en rechte vakken, maar ga juist frivool te werk om de juiste sfeer te krijgen. Geen glad stucwerk en netjes opgeschuurde balken, maar grof behandelde materialen.


Om een mediterrane sfeer te creëren moet er losjes te werk worden gegaan. Word jij blij van kleurrijke bloemen zoals Oleander en Bougainville? En van palmbomen, Aloe Vera, mozaïek terrassen en een fraaie oude fontein? Dan is de mediterrane tuin misschien wel iets voor jou.


Met deze tuin heb je elke dag het gevoel alsof je in het Zuiden zit.

Het mediterrane tuinontwerp omvat plaatsen voor een goede rustVoorbeeld van stijlvol mediterraan tuinontwerp2. Bij het veranderen van de rookwet in de horeca, grepen ze de gelegenheid met beide handen aan om een mooie, deels overdekte tuin te realiseren. Niet alleen om rokers onderdak te bieden, alle gasten kunnen nu sfeervol van een heerlijke maaltijd genieten in mediterrane sfeer.


De tuin beplanten is ook een leuk werkje. Je ziet hoe de tuin opfleurt en steeds kleurrijker wordt. Voor de beplanting kun je jasmijn, lavendel, rozemarijn en andere mediterrane planten gebruiken. Zet de planten in een aantal kleurrijke potten om je tuin nog meer sfeer.


Olijven-, vijgen- en citrusboompjes brengen velen onder ons in vakantiestemming. Het verbazingwekkende verhaal van de Middellandse ZeekustDe Middellandse Zeekust is het gebied waar de meeste beschavingsprocessen, overtuigingen en geavanceerde. Een strak en modern tuinontwerp van Karin van den Hoven Tuinen. Tuinontwerper Karin uit Hoogland-West maakt mooie, strakke, exclusieve en moderne tuinontwerpen voor tuinen in Amersfoort en omgeving.


In plaatsen zoals Hooglan Baarn, Soest, Laren en Amersfoort komt u geregeld een van haar tuinen tegen. Zowel bij particulieren als bedrijven. Eén kruid welke absoluut niet in de mediterrane tuin mag ontbreken is natuurlijk de lavendel.


Zet een groot gedeelte van je border vol met deze planten en je geniet de hele zomer lang van vlinders, bijen en hommels die ook op de heerlijke geur afkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.