vrijdag 21 december 2018

Cao hoveniers vhg

Hét kennis- en contactmoment voor de groene branche in Hardenberg. In minuut Gratis Offertes van Hoveniers uit uw regio. Ruim assortiment online bestellen! Branchevereniging VHG onderhandelt namens de sector met de vakbonden over de cao. Deze cao wordt normaal gesproken Algemeen Verbindend Verklaard voor alle hoveniers - en groenvoorzieningsbedrijven in Nederland.


VHG kent het groenbedrijf en kent de belangen van de bedrijven. Uitzendonderneming: de natuurlijke persoon of rechtspersoon met inbegrip van detacheringbureau of overige derde, die een werknemer zoals bedoeld onder h ter beschikking stelt van (uitzendt naar) de werkgever. VHG behartigt de collectieve en individuele belangen van haar leden op sociaal-economisch en bedrijfsmatig gebied. CAO -teksten, salarissen, pensioenen en overige bedrijfstakfondsen.


Ontdek de voordelen van het VHG -lidmaatschap. Ga naar leden VHG Zakelijke opdrachtgevers. Voor elk groenproject de juiste VHG -professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.


Uw VHG - hovenier zorgt voor. Daarnaast geven wij leden concrete ondersteuning bij het uitvoeren van sociaal beleid. Het sociale beleid voor de sector betreft bijvoorbeeld de cao , het functiewaarderingssysteem, veilighei gezondhei personeelsbeleid en onderwijs. Een cao geldt voor een hele sector of bedrijf.


Met een cao ben je dus beter af. Ook regelt een cao vaak je pensioen en heb je als lid inspraak in de cao. De CAO partijen hebben een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor het hoveniersbedrijf met een looptijd van maanden. Het resultaat zal voorgelegd worden aan de achterban.


Cao hoveniers vhg

Er zijn goede afspraken gemaakt over beloning, scholing en duurzame inzetbaarheid. Het woord is nu aan de leden of dit akkoord ook definitief een cao wordt. Naast de loonsverhoging bevat de nieuwe cao nog een aantal financiële voordelen, zoals een betere reiskostenvergoeding, een hogere consignatievergoeding en een betere vergoeding voor fysiotherapie. Werkgevers krijgen meer geld om werknemers de VHG -brancheopleiding te laten volgen (van naar euro per deelnemer). Tijdens de cao -onderhandelingen over een nieuwe cao voor Hoveniers hebben werkgevers voorgesteld om loon te kunnen inhouden voor de eerste ziektedag.


Werknemers zouden zich te vaak ziek melden na een “te leuk weekend” of bij een baaldag. Zoals je weet kunnen CAO lonen wat hoger uitvallen dan de Wettelijke Minimumlonen. CNV Vakmensen herkent dit niet. Hiernaast heb je tot in detail alles over je CAO kunnen vinden. De hoveniersbranche heeft een nieuwe cao ! Een goede cao is erg belangrijk voor de branche.


Beleidsadviseur cao Nagib Benamar legt uit waarom. Frank Crucq, voorzitter van de onderhandelingscommissie, voerde de onderhandelingen voor deze cao. Hij geeft aan wat de belangrijkste veranderingen zijn en welke voordelen deze inhouden voor de groene. De cao partijen hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de hoveniersbedrijven met een looptijd van maanden.


Ook de lonen van werknemers met een arbeidsbeperking (conform artikel lid 2) gaan per juli omhoog. Bekijk hier de meest actuele CAO. Deze wijziging volgt het wettelijk minimumloon (zie artikel lid cao ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.