woensdag 19 december 2018

Rubberboom kamerplant

We spreken dan eerder van rubberplant. Ook al neemt de plant binnenshuis best wel veel ruimte in beslag, in de vrije natuur kent de rubberboom pas echt grote afmetingen. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe kun je ze vermeerderen, wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent deze kamerplant.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Ficus ( Rubberboom ) verzorging - Kamerplant - Wij verkopen de Ficus in veel verschillende maten, soorten bla verschillende stammen en nog veel meer.

De Ficus is een zeer veelzijdige kamerplant die veel verschillende verschijningen heeft. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt er geen rubber (meer) gemaakt van zijn witte sap en wordt hij gekweekt om als hij gekweekt om als kamerplant te dienen. Deze makkelijke kamerplant heeft dezelfde verticale groei en kenmerkt zich eveneens door grote, groene bladeren, maar is ook een stuk breder. Hierdoor staat deze kamerplant perfect tegen een lange, nu nog kale, muur. De rubberboom komt het best tot zijn recht in de halfschaduw.


Het is daarom verstandig om kleine hoeveelheden water per keer te geven. Geef pas opnieuw water op het moment dat de grond droger begint aan te voelen.

Vooral bij een nieuwe kamerplant is het van belang om op het begin regelmatig de vochtigheid te controleren, zodat het beter in is het schatten of de kamerplant de juiste hoeveelheid vocht krijgt. Wij bezorgen gratis vanaf €4- op de dag die jou schikt. Zowel particulier en zakelijk kunnen we jou van dienst zijn. Een gemakkelijke kamerplant die het ook goed doet in weinig licht en ook daar zelfs zal bloeien en bessen geven. Filtert vooral benzeen en formaldehyde uit de lucht.


Gerbera (Gerbera jamesonii) Deze plant met vaak prachtig gekleurde bloemen is vooral een goede om trichloorethyleen uit de lucht te zuiveren. Rubberplanten hebben grote, dikke, glanzende bladeren. Alleen de beste kwaliteit kamerplanten Kies gewenste afleverdatum. Deze trendy kamerplant staat heel mooi in je huis en is. De Robusta heeft brede groene bladeren en vroeger werd er rubber gewonnen uit deze planten, vandaar de bijnaam.


Ficus elastica ‘Tineke’ ( rubberboom ) bij Tuincentrum. Tot het begin van de twintigste eeuw werd de Indische rubberboom veel in plantages gekweekt, voor de winning van rubber. Nu is deze soort voor die functie volledig verdrongen door de Braziliaanse rubberboom (Hevea brasiliensis). De grote, glanzende, donkergroene bladeren zijn aan de onderkant rood van kleur en sieren deze geliefde kamerplant.


Oké, hij produceert geen rubber.

Maar de ficus elastica of rubberboom is wel een onverwoestbare kamerplant waarvan je jarenlang geniet. Met zijn stevige, lederachtige bladeren geeft hij karakter aan je ruimte. Komt het best tot zijn recht in een eenvoudige pot, zodat je optimaal geniet van zijn strakke vorm. De mooie grote bladeren van de Ficus Tineke zorgen voor een moderne uitstraling. Ze wordt ook wel Rubberboom genoemd en is een kei in lucht zuiveren.


Deze kamerplant past niet alleen in elk interieur, maar is ook nog eens supergemakkelijk te verzorgen. Ideaal dus als je geen groene vingers hebt. Dat melksap (latex) was vroeger een belangrijke bron voor het maken van rubber.


Later is men daarvoor de Braziliaanse rubberboom gaan gebruiken en bijgevolg heeft deze ficussoort alleen nog betekenis als kamerplant. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.