vrijdag 21 december 2018

Schapenkoppen snoeien

Hortensia snoeien van de verschillende soorten met uitleg. Een boerenhortensia kun je het beste zo min mogelijk snoeien. Wil je toch snoeien omdat hij anders te groot wordt, doe dat dan in maart en april. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Hydrangea paniculata ”Limelight” – schapenkop.


Een pluimhortensia met bloemtrossen in limoen tot cremewitte bloemen.

Er groeien na het snoeien in het voorjaar immers altijd wel weer bloemknoppen aan. Knip de planten tot vijftien centimeter boven de grond af voor een mooie compacte struik. Wanneer en hoe kun je een hortensia snoeien ? De hortensia is een prachtige bloeier die perfect is als borderplant, oeverplant of haag. Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhou maar wel moet je de hortensia snoeien.


Tip: In onze shop vind je een uitgebreide selectie snoeischaren. Zo kan hij beter tegen vorst en droogte. En omdat de pluimhortensia op het jonge, eenjarige hout bloeit kun je hem gerust elk voorjaar flink terugsnoeien.

Maart en april zijn hiervoor de beste maanden! Als je jaarlijks snoeit , blijft de struik kleiner en worden de pluimen groter. In de rubriek Dordtse mysteries behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Deze week: waarom Dordtenaren Schapenkoppen worden genoemd.


Ze verdragen heel goed snoei en geven bloemen op het éénjarige hout, waardoor je ook gegarandeerd bloemen zult hebben na de snoei. Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien ? Krijg je door het snoeien minder bloemen? Het snoeien van een hortensia is niet ingewikkeld zolang je maar weet wat je doet. Naast de gewone takken te snoeien kan ook worden gekozen voor het snoeien van de wortels. Vorig jaar, dezelfde periode, mochten we de borders reeds lenteklaar maken!


Dit jaar houden we ons voorlopig in en denken we vooral aan de tuinvogels. Info over hortensia schapenkop. Resultaten van zoekmachines! Limoengroene bloemen, mooi en sterk.


Die bijnaam danken ze aan hun spitse “bloemtrossen”. Ze komen in allerlei kleuren en hebben het voordeel dat ze ook op éénjarig hout weelderig bloeien, snoeien is dus geen probleem! In tegenstelling tot andere soorten bloeit de Schapenkop of Pluimhortensia op jarig net gesnoeid hout.


Je kunt hem dus in vorm snoeien zonder dat je een jaar geen bloemen hebt.

Moet u uw hortensia snoeien of niet en wanneer dan? Het hangt af van welke hortensia u heeft. Lees hier welke soorten u snoeit en hoe u dit het beste kunt doen. Alle hortensia’s zijn goed te snoeien als ze te groot worden. Bij sommige soorten worden echter de bloemknoppen door het snoeien verwijderd.


Bij hortensia snoeien is het belangrijk te weten of hij op één of meerjarig hout bloeit. Ook zijn er hortensiasoorten die rijk bloeien zónder snoei. In dit artikel vind je de snoeitips per hortensiasoort. Hoe snoei je een boerenhortensia? Verdorde bloemen knip je eind maart – april uit de boerenhortensia.


Snoei de gewone hortensia niet te ver terug: hou rekening met het feit dat een gewone hortensia bloeit op tweejarig hout. Daarom mag je deze hortensia nooit te ver terug snoeien. Snoei de oude takken uit deze hortensia soort: snoei enkel de oude takken uit hortensia en laat de jonge takken staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.