donderdag 20 december 2018

Groendak zelf maken

Boek uw Hotel in Marken online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk.

Reserveer online, laagste prijzen. De aanleg ervan is veel minder moeilijk dan het lijkt. Je kunt het laten doen door een specialist, maar als je een beetje handig bent, kan je het ook zelf ! Zelf een extensief groendak maken. Groendaken kwamen al vaker aan bod op Tuinadvies.


Ze zijn trendy, worden gepromoot door de overheid en men krijgt er hier en daar zelfs subsidies voor. Hoeft het nog wel herhaald waarom en wat de voordelen ervan zijn? Hoe Geert bedacht hoe het dak zelf te maken en wat fout ging.


DOE-HET- ZELF : vergissing met substraatplaten.

Het is geen probleem om zelf een groendak aan te leggen. Het is namelijk geen lastige klus zolang je maar de juiste volgorde van lagen aanhoudt. Uiteraard kan je een prima uitleg terugvinden op het internet.


Er zijn ook kant-en-klaar pakketten. Hierin zitten alle benodigde lagen om je project aan te leggen. Een sedumdak maken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral dankzij de handige doe-het- zelf systemen waarbij je in een handomdraai een dak aanlegt. De voordelen van een groendak zorgen ervoor dat steeds meer woningeigenaren overstag gaan.


Ze besluiten hun dak groen te maken en te genieten van alle voordelen. Maar een groendak is vooral gewoon heel erg mooi! Wil je ook een groendak aanleggen, maar denk je dat het te duur is? Dat zou best eens mee kunnen vallen. Al eens aan gedacht om zelf je groendak aan te leggen?


Ben je een doe-het-zelver en heb je ‘grünes Fingerspitzengefühl’? Bespaar dan op werkuren en leg je groendak alleen of met assistentie aan. Wij bieden alle materialen en planten aan om dit te doen en begeleiden je graag stap per stap. Home Sedumdak Doe-het- zelf met sedum.


De goede laagopbouw word dan al compleet geleverd. Alleen grind langs de randen en doorvoeren moet er dan nog bij (voor een smalle rand: één zak grind per twee meter lengte).

Wij gaan voor de vergroening van zoveel mogelijk daken en gevels. Alle beetjes helpen ons daarbij, zelfs het dak van uw carport, tuinhuis, prieeltje of kippenhok leveren hun bijdrage aan de natuur. Zelf uw groendak eenvoudig aanleggen! Download hier de aanleg instructie voor vlakke daken (sedumtapijt etc.) Download hier de aanleg instructie voor sedumcassettes.


Met een sedumdak, is het dus mogelijk om je huis dak of garage te verfraaien – en het is ook nog eens heel gemakkelijk zelf aan te leggen. Eerst moet je bepalen wat voor soort dak je hebt. Heb je een schuin dak, een lig hellend dak of een plat dak. Sedummatten zijn een ideale manier om snel een groendak te maken.


Een sedummat is een mat die begroeid is met vetplanten, en die in zijn geheel op een dak aangebracht. Het is niet moeilijk om een groendak zelf te maken , maar het is wel van belang dat je het secuur doet. Je zit natuurlijk niet te wachten op lekkage.


Het is van zeer groot belang dat je dak geschikt is voor deze constructie en het gewicht kan dragen. Je komt dan vaak uit op een betondak, kunststof of een EPDM dak. Een eenvoudig (extensief) groendak is beplant met vetplanten, mossen, kruiden. Als je de ruimte en een geschikt dak hebt kun je zelfs een echte daktuin aanleggen met struiken, heesters en bomen. Als je dak plat is, kun je daar recreëren en genieten van je zelf aangelegde stukje micronatuur!


Als u het groendak zelf ontwerpt, kan het ook mogelijk zijn dat u planten uitkiest die niet goed groeien op uw dak. Een groendak maken is vrij eenvoudig. Dit kan te maken hebben met de hoeveelheid licht op uw dak. Bijkomend kan u keuzes maken die niet onvoldoende rekening houden met het seizoen waarin u de aanplant wilt doen.


Ze beschermen namelijk het dak tegen weersomstandigheden en dragen zo bij aan de duurzaamheid ervan! Kortom, alle reden om eens te kijken of een groendak ook iets voor jou is. Het is eenvoudig van opbouw en volgens mij de goedkoopste oplossing. Een extensief groendak bestaat uit een laag vetplanten. Deze gedijen goed bij droge omstandigheden en vergen weinig onderhoud.


Door je plat dak te voorzien van een kant-en-klaar extensief groendak , kan je heel wat energie besparen. Ontdek in deze doe-het- zelf fiche hoe je zelf gemakkelijk een extensief groendak kan aanleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.