vrijdag 21 december 2018

Hoe verwijder je een splinter

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen.


Bestel Nu bij ReplaceDirect! Zoals gezegd kun je een vergrootglas gebruiken wanneer je de splinter verwijderd.

Verwijder de splinter sowieso bij goed licht. Soms kun je amper zien dat er een splinter zit, maar merk je het door over de huid heen te wrijven. Ga naar je huisarts of de spoedeisende hulp als je een ernstige splinter hebt. Als je splinter diep in je huid zit, hevige pijn veroorzaakt, er niet uit wil komen of je het niet goed aandurft om de splinter zelf te verwijderen , dan moet je zo snel mogelijk naar een arts gaan.


Splinters komen het meeste voor in de vingers. Wanneer de splinter niet verwijderd wordt kan deze plek ontsteken, wat uiteindelijk zelfs een bloedvergiftiging kan veroorzaken. Hoe verwijder ik een splinter ? Dat pijnlijke dingetje verwijderen is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Soms zit de splinter namelijk te diep in de huid om met een pincet te kunnen pakken. Meestal werkt het lichaam een splinter vanzelf uit de huid. Een splinter in zijn vinger is zo gebeurt. Wanneer het niet lukt om een splinter te verwijderen , kun je iemand anders vragen je hiermee te helpen.


Als je een splinter laat zitten, kan het gaan ontsteken. Ook door in de tuin aan het werk te zijn, loop je. Eenvoudig te vermijden door gewoon een paar tuinhandschoenen aan te trekken, maar als je ermee zit, komen er al vaak pincetten of naalden aan te pas, al dan niet boven een schroeiende vlam gehouden om te steriliseren. Maar wacht even, niet flauwvallen!


Als je thuis enkele methoden hebt geprobeerd en de splinter niet uit je huid kunt krijgen, ga dan binnen enkele dagen naar je arts om de splinter te laten verwijderen. Laat splinters niet in je huid zitten. Als een diepe splinter onder je huid afbreekt of verbrijzelt, ga dan naar je arts om de stukken te laten verwijderen. Bij een splinter in de vinger of voet die is gaan ontsteken, is het aan te raden een afspraak met uw huisarts te maken, omdat het bij een ontsteking het beste is de splinter zo snel mogelijk te verwijderen.


Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Hoe langer de splinter blijft zitten hoe ernstiger de ontsteking zal worden. Soms kan het onjuist verwijderen van een splinter ook leiden tot complicaties die tot een infectie kunnen leiden.


Als je over de splinter wrijft, geeft dit hetzelfde vervelende gevoel als toen deze de huid doorboorde. Er zijn veel manieren om een splinter te verwijderen , maar eerst moet je de gemeenschappelijke stappen leren.

Sterker nog: In principe voel je niets bij het verwijderen van een kleine splinter. Het kind lijdt het meest door het lijden dat het vreest en dat nimmer op komt dagen. Als je je kind dat duidelijk kunt maken, ben je al een eind op weg. Als je echter slechts een kleine splinter hebt die je pijn en frustratie oplevert, dan zijn er enkele verschillende methoden die je kunt gebruiken om de splinter te verwijderen en tevens voor de wond te zorgen.


Je moet tevens je huid controleren om te zien of er nog delen van de splinter in je huid zitten. Sommige mensen voelen splinters zo pijnlijk dat een duurder bezoek aan de arts wordt aangekondigd. Een houtsplinter verwijder je met een pincet. Denk er daarom aan de bewuste plek met een ijsblokje te verdoven.


Dit kan bij kinderen wel pijnlijk uitvallen. Hoe een splinter verwijderen ? Wij zochten het voor je uit: Stap 1. Probeer het er niet uit te duwen. Was de vlek met zeep en water en droog het af. Gebruik een vergrootglas om de splinter te onderzoeken. Controleer hoe diep het onder je huid is.


Laat de splinter onder warm water in de kraan lopen en dep hem droog met een schone doek. Gebruik tape om de splinter voorzichtig naar buiten te trekken. Dit werkt het beste voor een splinter die uit je huid steekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.