dinsdag 18 december 2018

Moestuin februari

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Wat kun je in februari in de moestuin zaaien?


Dit kan je het beste doen in een verwarmde broedstoof of zaaibak met deksel en bodemwarmte. Hierdoor kun je al heel wat dingen binnenshuis starten.

Februari is een wintermaand maar binnen weken bijvoorbeeld zijn we al half maart of midden april. In februari kan het weer alle kanten uit. Wie in het bezit is van een koude bak of werkt met plastic tunnels kan alvast van start gaan. Moestuin zaden februari Februari is de koudste maand van het jaar.


Komt er nog sneeuw, gaat het nog vriezen of krijgen we wellicht storm? De tuinvoorbereidingen zijn in februari nog steeds in volle gang. Zaaikalender Februari In deze zaaikalender kan je zien welke groenten, fruit of kruiden je wanneer moet zaaien, oogsten of verplanten in je moestuin.

Je kijkt nu naar de moestuin activiteiten in Februari. Gebruik onze Moestuin Planner voor een zaaikalender op maat. U ontvangt van Zaaikalender. Werken in de moestuin in februari.


Als dat nog niet gedaan is: spit de moestuin om. Plaats broeitunnels waar later groente wordt gezaaid. De eerste oplage is ondertussen al uitverkocht maar er is ondertussen een tweede druk! De zaaiagenda voor de moestuin is als een groentezaaikalender, met het grote verschil dat je niet op soort maar op periode zoekt.


Vervang beschadigde of kapotte palen. Maak de kas grondig schoon als hij leeg is. Verwijder vuil tussen overlappende ramen. Speol goed na met schoon water. De Meisjes hebben last van moestuinkoorts.


Willen zaaien voor het nieuwe seizoen. Moestuin februari : ik vertel je wat ik in februari allemaal doe qua moestuinieren.

Inclusief gratis download moestuinplan. Kou afgewisseld met een heerlijke zonnige dag. Op die heerlijke dagen wil je het liefst met je handen de grond in, maar (af-) wachten is een beter advies. Toch kun je in februari al heel wat doen in je moestuin.


Lees wat je kan doen in de moestuin in februari. Het was een druilerige dinsdag in februari. Ik haastte me naar de moestuin want de weersvoorspelling was niet best. Er was immers genoeg te doen in de tuin. Rucola is heel makkelijk te telen, kan goed tegen kou en je kunt het bijna het hele jaar rond telen.


De smaak is een beetje nootachtig, maar vooral pittig zoals radijs, rucola uit eigen tuin is sterker van smaak dan rucola uit de winkel. Je kunt rucola zaaien van eind februari tot half september. Groenteplantjes opkweken in februari. Of bij gebrek daaraan bij een zuidgericht raam in de schuur.


Op een te warme vensterbank telen van deze plantjes is een veel gemaakte beginnersfout. En we geven niet te snel op, sommige soorten gaan het misschien pas goed doen wanneer de dagen in januari of februari weer langer worden. En er zijn wel wat verschillen per kas.


Bijvoorbeeld de tatsoi (een soort kleine paksoiachtige kool met lepelvormige blaadjes, dat lijkt me de beste omschrijving).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.