woensdag 19 april 2017

Betonnen muur

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Het is belangrijk om de juiste verf te kopen voor het verven van een betonnen muur. Niet alle verf die in de winkel of online verkocht wordt, is geschikt voor het verven van betonnen muren.


Door advies te vragen aan een specialist bij het aanschaffen van merk, weet je zeker dat je de juiste verf koopt voor de betonnen muur.

Betonnen muren worden voor meerdere doeleinden gebruikt. Bij deze loft inrichting werd gekozen voor een gepolierde betonvloer die doorloopt over de wand. Wanneer ook jij een betonnen muur wil is het belangrijk ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte en licht is zodat de muur de ruimte niet zal verkleinen. Of je nu een muur hebt met lichte beschadigingen (zoals na het afsteken van behang), muren hebt met structuur (door middel van structuurverf, sierverf of spachtelputz), muren van beton-, gips- en cellenbetonblokken of muren van glasweefselbehang.


In dit GAMMA stappenplan lees hoe je elke muur met de juiste producten eenvoudig glad maakt. Het voordeel van betonbehang is dat het op het eerste zicht een realistisch afbeelding is van een echte betonnen muur. Bovendien heb je de keuze tussen verschillende soorten structuren.

Een bijkomend voordeel is dat je hiermee sneller een betonlook creërt in vergelijking met andere opties zoals verven of bepleistering. Beton is namelijk een ontzettend sterk materiaal, heeft een lange levensduur en is onderhoudsarm. Beton bestaat uit natuurlijke grondstoffen die volledig recyclebaar zijn.


Een muurafdekker heeft namelijk als functie om de bovenranden van de muur af te dekken waardoor de onderliggende muur kan genieten van een betere bescherming. Hele internet staat er al over vol, veelal oude berichten, zoveel verschillende meningen en adviezen. Als je een betonnen muur gaat verven, moet je uiteraard met dit materiaal rekening houden om een goed resultaat te bekomen.


Een betonnen muur verven komt meer voor dan je denkt. Beton en cellenbeton zijn immers een veel gebruikt materiaal bij het bouwen. Er zijn verschillende soorten betonverf: om de betonnen vloer in een mooie kleur te schilderen of om ‘ betonnen ’ muren te maken. Er bestaat betonverf voor op de muren.


Deze is in verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar bij Stilleven. Met deze decoratieve verf krijgen je muren het uiterlijk van grof onbewerkt beton. Niet-geweven behang is geschikt voor lijm.


Vaak wordt een muur niet bewerkt met beton, maar wordt er bijvoorbeeld verf gebruikt om een betonlook effect te creëren. Schimmel op muren voorkomen. Zolang uw betonnen muren vochtig blijven zal schimmel er waarschijnlijk snel op terugkeren.

Als het water niet actief door de muren sijpelt, kan het afdichten van het beton met beton sealer het probleem oplossen. Verhogen van de temperatuur in de kelder helpt ook voor een betere vochtregeling. Het is fijn om te weten dat je bij een kwetsbare muur dit kan oplossen door een muurvuller bij Praxis te kopen.


Scheuren en gaten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Voor brokkelige massieve muren kunnen chemisch ankers uitkomst bieden. Bij een gewone plug zal bij dit type muur de plug snel los gaan zitten. Doordat de vloeistof uit het chemisch anker zich in de brokkelige muur verspreid ontstaat er een stevige basis om een bout te plaatsen.


Laat de muur drogen na het aanbrengen van de pasta. Bekijk de verpakking voor de exacte duur. Nadat de pasta is gedroog pas je de wassing toe. Je kunt kiezen uit de verschillende kleuren. Het boren in een betonnen muur of plafond komt het meest voor als er leidingwerk doorgevoerd moet worden.


Maar ook voor het ophangen van een lamp zal u de klopboormachine moeten gebruiken. Het maakt ons niet uit hoe diep er geboord moet worden en welke diameter u wenst. Wat wij voor gaten en openingen kunnen boren in beton voor u? Buitenmuur verven, dat kan.


Hoe je het verven van een buitenmuur het beste aanpakt, dat lees je in dit artikel. Want zoals geldt bij elke verfklus, geldt natuurlijk ook voor het schilderen van een muur , een gevel of een andere betonnen ondergrond. Een goed begin is het halve werk!


Baksteen, beton of toch gips?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.