donderdag 27 april 2017

Schutting beitsen

Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. Planks met Antracieten Palen, RVS schroeven, Afdeklat en Geplaatst! Bespaar tot wel via kiesproduct.


Door je schutting te beitsen zorg je ervoor dat je houten schutting nog jaren meegaat. Het beitsen van je schutting is geen ingewikkelde klus, maar het vergt wel een goede voorbereiding.

Zo moet je je schutting eerst schoonmaken, ontvetten en schuren. Je kunt beits voor alle soorten hout gebruiken. Als je hout in je tuin gaat beitsen kies dan wel voor een echte buitenbeits of tuinbeits. Daarmee houd je je houten meubelen en spullen langer goed en je hebt er minder werk aan.


Hardhouten schutting verven. Uiteraard kun je ook je hardhouten schutting verven, doe dat dan met een dekkende buitenbeits. Daarnaast geeft het beitsen van jouw schutting de schutting een eigen look mee.

Je schutting opknappen door deze te beitsen is betaalbaar en kan je prima zelf uitvoeren. Voor de klussers hebben wij een stappenplan opgesteld waarin we uitleggen hoe je eenvoudig jouw schutting kunt beitsen. Schutting beitsen : stappenplan.


Hiermee beits je in een lekker tempo je schutting en heb je er daarna jarenlang geen omkijken meer naar! Het is mooi als je de schutting gaat beitsen , maar pas op als je schutting grenst aan de tuin van de buren. Het beitsen zal aan de andere kant van de schutting altijd zichtbaar zijn (randen en hoeken). Wil je de schutting beitsen ? Dat kun je goed zelf, vooral als je werkt met onze hoogwaardige producten van de diverse A-merken. Een beits trekt dieper in de poriën van het hout.


Hierdoor geeft beits een betere bescherming aan een houten schutting dan olie. Weersinvloeden, vuil en vocht hebben zo minder kans. Gevolg: een duurzaam beschermde schutting.


Beits is dus het beste onderhoudsproduct voor je schutting. Beste beits voor schutting. Verleng de levensduur van je schutting met beits.

In deze video leer je meer over beitsen. KARWEI │ Beitsen doe je zo Karwei. Is je schutting nu licht van kleur, zoals vuren of grenen, dan kun je de schutting beitsen in een donkerder kleur.


Andersom gaat niet, je kunt met een transparante beits je teakkleur schutting niet in licht eiken veranderen. Dat komt doordat de beits transparant is, waardoor je de nerf én de ondergrond en doorheen blijft schijnen. Bescherm je schutting , vlonder en tuinmeubelen tegen weersinvloeden met beits. Praxis geeft je advies en tips voor het beitsen van tuinhout.


Het is van belang dat je tuinhout beschermt tegen mooi en slecht weer. Regenbuien, UV straling en andere weersomstandigheden kunnen je hout beschadigen en kunnen zorgen voor verwering, schimmel en houtrot. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Alle schuttingen vind je op beslist. Bij al eerder geïmpregneerde schuttingen is het belangrijk dat je ze goed schuurt als je ze wilt beitsen.


Bij behandeld hout is het belangrijk de intacte lak- en beitslagen in goede staat te ontvetten met Alabastine Verfreiniger. Verwijder algen, mos of schimmel van je schutting met een schimmelwerende reiniger (CetaBever 2-in-reiniger). Als je de schutting beter wil bescherming tegen de weersinvloeden dan is beitsen beter dan verven.


De schutting beitsen : voorbereiding Dek je terras af met afdekfolie zodat hier geen beits op komt en controleer of het hout overal goed droog is. Verdun eventueel de eerste laag beits met wat terpentine voor een betere hechting. Lees hiervoor de instructie op het verfblik. Welke beits van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het beitsen van mijn schutting (tuinscherm-tuinhek) en welke kleuren zijn er mogelijk?


Om uw schutting te beschermen en mooi te houden zijn er drie opties: oliën, beitsen of verven. Zo kunt u alle kanten op met het beitsen van uw tuinhuis of schutting. Voor meer informatie over onze beitskleuren of over de passende beits voor uw tuinhuis of schutting kunt u contact met ons opnemen.


Wij helpen u graag verder en kunnen u altijd voorzien van deskundig advies! Kijk ook wat voor schutting u heeft, geimpregneerd of niet. De schutting kunt u schoonmaken met een hogedrukreiniger, niet met de vuilfrees opzetstuk, deze maakt het hout kapot. Daarna kunt u het beste lagen beits aanbrengen, vooral als u een gekleurde beits koopt. Deze beits biedt een optimale bescherming tegen onder meer vocht, houtrot, schimmel en algen.


Geïmpregneerd hout beitsen met deze lazuur zorgt er dan ook voor dat uw schutting of tuinhek nog langer meegaat. U kunt geïmpregneerd hout beitsen met een kleurloze beits , maar er is ook beits met kleur verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Remmers HK Lazuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.