maandag 24 april 2017

Olie voor hout

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Deze week extra scherp geprijsd. Bespaar tot wel via kiesproduct. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.


Bereken wat jouw houten kozijn kost. Zoek naar restol houtolie op de nieuwe KensaQ.

U betaalt namelijk niet voor oplosmiddelen die tijdens de verwerking van het product spontaan verdwijnen maar alleen voor olie die het hout beschermt. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Voor de tuinset willen we natuurlijk zoveel mogelijk olie in het hout zien te pompen want hoe dikker we de oliefilm in het hout kunnen maken hoe degelijker de bescherming wordt en dus hoe langer het hout mee zal gaan. Voor die toepassingen beginnen we dus vaak met óf Impregneerolie, of met een verdunde variant van de olie.


Olie is een behandelingsproduct voor hout dat tegelijk voedt, beschermt en het hout een mooie uitstraling geeft. In tegenstelling tot andere producten zoals verf, vernis of beits legt olie geen film op het hout maar dringt het volledig in het hout. Hierdoor is olie erg voedend.

Hout in de tuin, zoals die voor schuttingen en tuinhuisjes wordt gebruikt, is vaak van het zachtere soort. Om deze te behandelen en te beschermen is olie een goed alternatief voor beits. Doordat de olie minder diep in hardhout dringt, wordt het hardhout ook minder goed beschermd door olie en krijgen vocht en vuil meer kans.


Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten. Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. Zowel in kleur als transparant verkrijgbaar. Je hebt geen grondverf nodig, maar zorg wel dat je het hout goed schoonmaakt voordat je de olie aanbrengt. Bij houten meubelen kan het ook goed zijn om het hout na het drogen een beetje op te schuren.


Bankirai of bangkirai olie is een populaire olie voor het behandelen van bijvoorbeeld vlonders en schuttingen. Alle hout moet vooraf eventueel nog goed geschuurd worden. Na deze voorbehandeling kun je de eerste olielaag aanbrengen. Olie zorgt voor een afstotend laagje.


Het zorgt ervoor dat je het oppervlak regelmatig met warm water kunt schoonmaken, zonder dat het hout uitdroogt. Droog hout absorbeert te veel vloeistoffen, zoals sappen van vlees, wat uiteindelijk onhygiënisch is. Op zoek naar contactgegevens?


Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Een kleurloze olie brengt u elk jaar opnieuw aan, een op kleur gemengde olie om de 2-jaar.

De vergrijzing van het hout wordt met een olie op kleur beter geremd dan met een kleurloze olie. Welke olie voor Douglas hout ? De meest toegepaste olie van Jotun voor het behandelen van Douglas hout is: Jotun Treolje Solvent. Online lijnolie voor op hout. Voor de ultieme duurzame oplossing van uw houten oppervlakte is het aan te raden om de oppervlakte voor te behandelen met rauwe lijnzaadolie. Natuurlijke was is eigenlijk heel erg met natuurlijke olie te vergelijken.


Het grootste verschil is dat olie meer in het hout trekt en was er meer op blijft liggen. Was is in tegenstelling tot olie niet geschikt voor buiten. Het grote voordeel van was ten opzichte van olie is dat het makkelijk in meerdere lagen na elkaar opgebracht kan worden. Olie dringt diep in het hout en zal op deze manier het hout verzadigen.


Hoe beter het hout verzadigd is met olie , hoe beter het beschermt is tegen vuil en vlekken. Maar je parket is minder sterk met boenwas dan met vernis of olie. Boenwas wordt soms nog gebruikt voor weinig gebruikte kamers. Het hout is gevoeliger voor vocht en vlekken. In de meeste gevallen opteer je dus beter voor vernis of olie.


Met ontweringswater kunt u vlekken van het hout verwijderen. Wilt u voorkomen dat uw hardhouten schutting vergrijst, dan kunt u uw tuinscherm behandelen met bankirai olie. De bangkirai olie zorgt er tevens voor dat de houttekening beter zichtbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.