vrijdag 14 april 2017

Prunus laurocerasus novita leiboom

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Prunus laurocerasus ‘ Novita ’ te koop. Deze groenblijvende leiboom wordt door ons als absolute nummer aangeraden op het gebied van groenblijvende leibomen.


De Leilaurier is geschikt voor vrijwel elke grondsoort, alleen heeft de boom wel een hekel aan een te vochtige bodem.

Alle groenblijvende leibomen kunnen in de jonge jaren last van de vorst hebben. Deze leiprunus laurier geeft in het voorjaar witte bloesem. Deze boom kan op klei en zanderige grond geplaatst worden. Als de boom op schrale grond geplaatst wordt, is het wel belangrijk de grond na het planten bij te mesten.


Bladvorm is langwerpig van á centimeter groot. Het blad van de Laurocerasus Novita is glanzend donkergroen. Deze Laurier krijgt in mei witte bloemen.


Novita is een hele sterke plant die nauwelijks vatbaar is voor ziektes.

De ‘ Novita ’ is een compacte struik, welke zeer geschikt is als een haagplant. Door de dichte structuur kan deze ook als solitair geplant. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis. LeiLaurier is een prachtige bladhoudende en groenblijvende leiboom.


Deze laurier is een snelle groeier, gekweekt in pot, dus met prachtig wortelgestel. In pot of doorgroeikluit, dus zomer en winter te planten. Gezonde boom met frisgroen leerachtig bla en het hele jaar door groen.


Het is aan te raden om deze laurier keer per jaar te snoeien (april en september), hierdoor blijft de haag mooi in model. Wij leveren deze leiboom in verschillende maten en prijzen. De novita is zeer winterhard en zal van eventuele vorstschade snel herstellen.


Ook is deze laurier goed gewapend tegen ziektes als hagelschot en meeldauw. Al deze eigenschappen maken de prunus laurocerasus novita een heel geschikte haagplant. Een laurierhaag novita heeft een prachtige glanzend groene kleur. De leilaurier is een bladbehoudende leiboom en zeer sterk.


De snelgroeiende leilaurier is dan ook een zeer geliefde leiboom tegen inkijk in zomer en winter. In het voorjaar krijgt de leilaurier witte bloemen. Deze bladhoudende leilaurier is zowel zomer als winter groen en door zijn grote bladeren erg snel dicht.

Dit is een mooie groenblijvende leilaurier ( prunus ). Dit is de sterkste groenblijvende leiboom en wordt als meeste verkocht. Met deze lauriersoort kunt u alle kanten uit. In het najaar komen er zwarte bessen aan de heester, die giftig zijn voor de mens, maar waar vogels dol op zijn. Het mooie glanzende donkergroene blad is groot, leerachtig en eivormig.


In de winter behoud de heester zijn blad. De meeste Mediterrane bomen en planten op Palmexert. Het is een gemiddelde groeier die het liefst op een redelijk beschutte plek staat.


De laurier houdt namelijk niet zo van koude wind. Deze cultivar heeft bladeren glimmend donkergroen, onderzijde zilverachtig wit, met soms bruine punten. Is goed bestand tegen invloeden langs de kust. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten.


In een paar jaar groeien ze uit van niets tot metershoog. Om hem in vorm te houden is een rigoureuze snoei in het voorjaar nodig. Laurierkers kan bevriezen, snoei hem pas na de winter, in maart bijvoorbeeld. Deze site maakt gebruik van javascript voor een goede werking. Gelieve javascript in te schakelen om de site volledig te kunnen gebruiken.


De kleine donkergroene bladeren contrasteren goed met de witte bloemen. Al deze, tenzij anders aangegeven, zijn in de Benelux goed winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.