vrijdag 7 april 2017

Tuin drainage aanleggen

Bij Zoofy regel je snel een tuinman voor al jouw klussen rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Van tuinhout tot sierbestrating! Drainage aanleggen in de tuin Zelf drainage aanleggen.


Lees hier handige tips voor het zelf aanleggen van drainage in uw tuin.

In Nederland is een natte tot zeer natte bodem geen vreemd verschijnsel. Enerzijds heeft dit te maken met de lage ligging van (delen van) ons land. Anderzijds heeft structuurbederf van de bodem veelal een versterkend. Zoals we verteld hebben, zijn er verschillende soorten drainage en kun je het water dus via verschillende wegen afvoeren. Voordat je begint met drainage aanleggen is het belangrijk dat je hebt besloten waar je het water naar wilt afvoeren, zodat je niet voor niets de halve tuin overhoop haalt.


Lees op deze pagina alles over de kosten van een drainage aanleggen in de tuin , kelder, onder het huis of rond uw huis. Zo verdrinken uw mooie planten en bloemen niet langer in het water na een regenachtige periode en blijft uw tuin leefbaar. Tuin drainage is toepasbaar in alle delen van uw tuin en wij van Loonbedrijf Mulderij leggen het graag voor u aan.


Het aanleggen van drainage is zeer makkelijk en kunt u prima zelf doen!

Dan is het laten aanleggen van een drainagebuis een goed idee! Bij een ringdrainage zal u de drainage rond uw huis aanleggen , bij een oppervlakte drainage zorgt u ervoor dat in uw gehele tuin drainage wordt aangelegd. Zorg bij oppervlakte drainage dat elk punt van uw tuin tenminste binnen meter van de drainage vandaan ligt.


Goedkoop drainage aanleggen : De bodem van je tuin is van zand of veen en er blijven lang plassen water op het gras liggen na een hevige regenbui. In de tuin wordt een sleuf gemaakt die worden opgevuld met drainagebuizen van 50mm en zand. Doe dit altijd naar de straat, een putje of een border toe, maar nooit richting de woning.


Laat regenwater nooit afvloeien naar een hemelwaterafvoer, maar zorg dat het in het grondwater kan lopen. Hiermee kunt u redelijk netjes uw drainage aanleggen met de juiste diepte en blijft de schade aan uw tuin of landbouwgrond beperkt. Gaat u drainage aanleggen en wilt u de afstand weten die u moet aanhouden tussen evenwijdige buizen? Deze afstand is afhankelijk van de mate waarin drainage op het terrein nodig is. Steeds meer mensen hebben wateroverlast in de tuin.


Dat zorgt voor mos in uw gazon, plassen op uw terras en overbewatering van beplanting. Met drainage voert uw water af naar een sloot, hydroblob filters of onder uw vlonder in een dikke laag schelpen. In deze doe het zelf video ziet u alles over drainage aanleggen. Wanneer u veel last heeft van overtollig water op uw terras of oprit, dan is het een idee om drainage te laten aanleggen met behulp van grind of split.


Doordat grote korrels zijn, kan water alsnog goed weglopen in de bodem. Voor het siergrind kunt u uitstekend terecht bij de TuinGrindHandel. Het ideale moment om een drainagesysteem te installeren is natuurlijk tijdens de aanleg van een nieuwe tuin of een grote renovatie van een bestaande tuin.

Door het vele graafwerk is het namelijk een ingrijpende aanpassing. Bij wateroverlast in uw tuin kunnen we verschillende vormen van drainage in uw tuin onderscheiden: De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van een drainage in de oppervlakte van de tuin. Deze drainage komt meestal zo’n centimeter diep. Deze oplossing wordt vaak gekozen wanneer er specifieke plekken zijn in de tuin die drainage nodig hebben.


Hovenier Roel Zuidema verzorgt de vakkundige aanleg van drainage in jouw tuin ! We kunnen er niet alleen genieten van welig bloeiende planten en bloemen, maar komen er ook tot rust na een dag hard werken. Hoe regel je dat, een goedwerkende drainage in je tuin ? En waarom wordt een goede hemelwaterafvoer steeds belangrijker? Dit zorgt er alleen wel voor dat regenwater niet zo makkelijk meer in de tuingrond kan wegzakken, waardoor rioleringen bezwijken en wateroverlast toeneemt. Gelukkig is het niet zo dat de totaalprijs 1:met de verdubbeling van oppervlak meedoet. Verhoudingsgewijs is de vierkante meter prijs juist voordeliger bij een grote dan bij een minder grote tuin.


Gespecialiseerde bedrijven in de aanleg van drainage beschikken over een draineermachine. Niet dat je direct zo´n machine in je tuin ziet langskomen? Heb je een grote tuin (ha of meer) dan is deze optie zeker het overwegen waard.


Een effectieve manier ook. De meeste van deze machines zijn uitgerust met rupsbanden maar er zijn ook uitvoeringen op luchtbanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.