maandag 10 april 2017

Soorten laurierhaag

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


De soorten laurieren die wij aanbieden zijn o. Rotundifolia en de Prunus laur. Deze blijven in de winter mooi groen.

Esthetisch gezien zijn veel soorten laurier zeer aantrekkelijk. Combineer dit met de verzorgde uitstraling die de haagplant je tuin geeft en je hebt een rasechte winnaar op het gebied van haagplanten. Soorten laurierhaag : in de tuin.


Niet alleen zijn ze winterhar maar ook nog eens wintergroen. Online keuze uit verschillende soorten en maten laurierhaag. Met een laurierhaag ben je het hele jaar door verzekerd van een mooie, volle, groene haag. Er zijn diverse laurier leverbaar die allemaal wintergroen zijn.


Deze plant kan maximaal meter hoog worden en wordt.

Uiteraard zijn er ook langzaam groeiende laurier soorten. Dit zijn ideale hagen voor in kleine tuinen. De hagen nemen niet te veel ruimte in beslag, maar zorgen wel voor een mooie, volle look in de tuin. Een populaire laagblijvende, compact groeiende laurier in ons assortiment is de laurier Otto Luyken.


Voor de kleinere maten onder de meter hoog kunnen er stuks per strekkende meter aangehouden worden anders 2. Bijna alle soorten kunt u gebruiken als haagplant. Laurierhaag planten wanneer? Lees hier waar u op moet letten voor de beste keuze.


Wat zijn de voordelen van een laurierhaag ? Bijna alle soorten zijn wintergroen en groeien als een struik. De laurier of laurierkers is een brede groep tuinplanten. Overal zien we dit soort hagen terug in verschillende soorten tuin.


De Haag niet zelf planten? Aangezien het zo’n populaire haagplant is, heb je veel soorten laurierhaag om uit te kiezen. De grote soorten zijn indrukwekkende planten die een grote, volle haag vormen. Ze groeien hoog, maar ook vrij breed.


Wanneer uw laurierhaag wat minder vol groeit dan kunt u kiezen voor één snoeibeurt per jaar.

Doe dit dan het liefst in juni. Denk er ook hierbij aan om de onderkant breder te laten. Wanneer u een laurierhaag op gewenste hoogte heeft geplant, snoei dan gelijk de bovenste toppen af.


Omdat laurierkers, meestal simpelweg laurier genoem een geliefde keuze is voor het aanleggen van een haag. Aan laurier worden vele heilzame eigenschappen toegekend. Houdt een haag van laurierkers, bijvoorbeeld de Prunus ‘Caucasica’ van jongs af aan bij, door hem twee maal per jaar te snoeien. Knip in juni de haag rondom terug.


Gebruik bij voorkeur een snoeischaar en knip alleen de takken door, niet het blad. De randen van blad verkleuren bruin wat niet mooi staat. Een laurierhaag is gemakkelijk te snoeien en te onderhouden. U kunt keer per jaar de haaglaurier snoeien in de snoeimaanden april en september zodat de laurierhaag mooie verse uitlopers krijgt.


Uw laurierhaag gaat dan met een strakke vorm de winter in. TIP Mag de haag wat losser groeien dan kunt u ook kiezen voor één snoeibeurt per jaar, de beste tijd hiervoor is juni. Omdat het blad van de laurierhaag vrij groot is kunt u de laurierkers het best snoeien met een snoeischaar. Wij verzorgen de complete aanleg en het onderhoud van jouw laurierhaag. Ontdek hier hoe wij je helpen.


Beide soorten groeien ook snel in de breedte, waardoor je voor een volle laurierhaag minder haagplanten per strekkende meter nodig hebt dan bij andere lauriersoorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.