vrijdag 28 april 2017

Staalprofiel berekenen

In de Wegwijzer Constructiestaal van de StaalFederatie Nederland vindt u alle belangrijke informatie over stalen halffabrikaten. Deze (gratis) spreadsheets zijn gebruikt voor de berekening van de effectieve doorsnede van eenvoudige, veel voorkomende koudgevormde profielen als wandregels en gordingen én als onderdeel van een staalframebouw wand. Met deze handige module berekent u voor elke overspanning en hoogte een portaalconstructie van een hal. Alcomtek is gespecialiseerd in het ontwerpen, berekenen en tekenen van staalconstructies voor de utiliteitsbouw, woningbouw, tuinbouw en industrie. Gratis online berekening van ligger op steunpunten.


Voer de belasting, lengte, materiaal en profiel in. Rekenresultaten zijn maximaal moment, maximale spanning en doorbuiging. De belasting op de horizontaal liggende balken kan ik eventueel afzonderlijk wel berekenen , maar als het bordes op verticale profielen steunt hoe kan ik dan de torsie en knikbelasting berekenen in het geheel?


Ik zou toch graag is een uitkomst bekomen. Vloeropbouw gevel Axometrie gebouw kanaalplaat kanaalplaat kanaalplaat Bij kanaalplaatvloeren wordt in het algemeen geen druklaag toegepast. In constructief-noodzakelijke gevallen, bijv. Met de schuifbalk kunt u de waarde aanpassen. Het gewicht wordt per meter weergegeven.


Het afmetingenbereik in onze voorraad loopt in rechthoekig tot en met 600x400x2 vierkant tot en met 500x500xen in rond tot 606x20. Deze pagina berekent maximaal moment, maximale spanning, maximale doorbuiging voor een homogene balk op twee steunpunten volgens elasticiteit. De opleggingen zijn een scharnier en een rol. De belasting is een gelijkmatig verdeelde belasting over de volledige lengte van de ligger.


Van de berekening kan een verslag in PDF gemaakt worden. Bij uitbouwen van meer dan een meter is gedegen constructief advies noodzakelijk. De berekening moet gebasseerd zijn op de locale gegevens, omstandigheden en methode van afdracht. Your default description here. Veelzijdig, flexibel, duurzaam.


Staalprofiel is een innovatieve onderneming met jarenlange ervaring in het ontwikkelen en produceren van klantspecifieke stalen profielen voor diverse sectoren, zoals de bouwsector, de zonne-energiesector, de automotive en de logistiek (magazijnstellingen). Ook voor de meest complexe profielen kunt u bij Staalprofiel terecht. Staal, aluminium en RVS zijn drie veelgebruikte constructiematerialen. Balkstaal berekenen Aan de hand van deze berekeningsmodule kunt u ongeveer de afmeting van een balk bepalen. Wauben Productie BV is niet aansprakelijk voor de schade die u lijdt door het gebruik van deze informatie.


Ik moet zelf ook een balk berekenen voor een vloer, waarbij een overspanning van meter gehaald moet worden zonder steunpunt. In een poging het programmatje te gebruiken heb ik enkele keren de gegevens ingevuld met 3x een verschillende waarde (HEA 34 HEA 40 HEA 500). Gewicht van courante profielen in diverse materialen. Met deze app wordt het theoretisch gewicht van het materiaal berekend , in de praktijk kan dit afwijken. Herhaal daartoe de berekening met elementen van ongeveer halve grootte.


Als de rekenresultaten weinig veranderen dan is de berekening voldoende nauwkeurig. Echter zijn de afwijkingen niet groter dan voor zover bekend. Berekening ligger op steunpunten.


De constructies bevinden zich buiten het gebouw, op afstand van de gevel, waardoor ze niet direct en niet aan alle zijden worden verhit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.