woensdag 10 april 2019

Anthurium giftig

Profiteer van onze tijdelijke week aanbiedingen. In de dode stengels en bladeren is geen sap meer aanwezig, deze zullen niet zo giftig zijn. Bij Anthurium moet je vooral uitkijken met inslikken, of met je vingers in je mond stoppen na aanraking van alle delen van de plant Net als de andere araceae bevat de Anthurium in heel de plant calciumoxalaatkristallen, die men naaldkristallen noemt en. Misselijkheid of braken kan het gevolg zijn.


Plaats de plant daarom buiten bereik van huisdieren of kinderen. Indien er een deel van deze plant is ingeslikt, neem dan contact op met de huisarts.

De Anthurium is een kamerplant die niet specifiek gevoelig is voor soorten. De lakanthurium, Anthurium andreanum, heeft gewoonlijk rode bloemen. Anthurium crystallinum kun je herkennen door de wit gestreepte bladeren. Deze soort kom je niet heel vaak tegen, maar soms wel bij grote tuincentra met een verwarmde kas of bij gespecialiseerde kwekers.


De flamingoplant en alle andere soorten Anthurium zijn giftig. Een raam op het noorden is ideaal voor deze plant. Zorg wel dat de Anthurium voldoende licht krijgt, anders kunnen de bladeren en bloemen verkleuren. Is de anthurium plant giftig ?

De anthurium is giftig voor mensen, katten of honden, met name de jonge bladeren en bloemen. Mijn anthurium plant heeft bruine bladranden of bladpunten, hoe komt dat? Grote kans dat je anthurium teveel of te weinig water krijgt. Controleer de bodemvochtigheid met saté-prikkers.


Zet de plant licht maar niet in de volle zon. Geef geregeld water maar niet te veel. Beste Ingri in een interview dat Editie NL met dierenarts Jaap Vestjens had over giftige planten voor katten, zegt de dierenarts: Lelies, aloë vera, dieffenbachia, chrysanten en de sansevieria zijn bloemen en planten waar alle kattenbaasjes eigenlijk met een boog omheen zouden moeten lopen.


Anthuriums zijn tropische planten, dus temperaturen onder de graden kunnen ze niet verdragen. Deze zijn bij uitstek het giftigst voor een kat. Is jouw anthurium te groot geworden voor de pot, dan is verpotten een goed idee.


Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleert. Zet haar in een plantenbak waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige en gebruik hiervoor speciale anthurium potgrond. Das Aronstabgewächs enthält den Scharfstoff Aroin sowie kristallartige Nadeln (Oxalat-Raphide). Diese schießen bei Berührung der Anthurie heraus und führen zu winzigen Hautverletzungen, die einer Verätzung ähneln.


Anzichen fü reine Vergiftung können sein. De botanische naam van de Flamingoplant is Anthurium. De geslachtsnaam Anthurium is een samentrekking van de Griekse woorden ‘anthos’ of ‘bloem’ en ‘oura’ of ‘staart’.

Heb je een prachtige anthurium plant in huis staan, waar je er graag nog een van zou willen hebben? Dan kun je de anthurium stekken. Dat is gemakkelijker dan je misschien denkt, en nog leuk ook! Je kent hem misschien ook wel als flamingoplant.


Deze geliefde kamerplant maakt met zijn glimmende groene bla gekleurde schutbladeren en vrolijke kolf echt een statement. Een witte Anthurium zorgt voor een serene look, terwijl felgekleurde soorten een levendige uitstraling hebben. Het is moeilijk om niet vrolijk te worden van de Anthurium. Hij is geliefd om zijn prachtig gekleurde schutbladeren en vrolijke kolf. Met zijn glanzende bladeren brengt hij je interieur tot leven.


In het Nederlands heet deze sierlijke plant Flamingoplant. Hieronder volgt een lijst met alle giftige kamerplanten voor katten en honden. Bij sommige planten moet je ervoor zorgen dat het dier deze niet uitbraakt, dit kan verbranding van de slokdarm veroorzaken.


Met de volgende kamerplanten moet je extra opletten als je huisdieren hebt: o. Ook bolbloemen als narcis, amaryllis en hyacint zijn erg giftig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.