dinsdag 9 april 2019

Wat te doen tegen muggenplaag

Wat kunt u tegen een muggenplaag doen ? Een paar muggen is normaal, een muggenplaag , het woord zelf zegt het al, een nachtmerrie. Tegen een echte muggenplaag helpt alleen een ongediertebestrijder. Deze weet niet alleen hoe er van af te komen, maar vooral hoe te voorkomen dat een paar weken later alles weer van voren af aan begint.


Zet hem niet te har anders krijgt u last van een stijve nek.

Ramen en deuren potdicht doen. Het klinkt als een open deur, maar toch wordt die deur of dat raam vaak vergeten! Heeft u ’s avonds de lichten aan en een raampje open? Dat is een muggeninvitatie pur sang. Wat wél te doen tegen muggen?


Help, wat te doen tegen de muggenplaag ? In zo’n geval is het vooral belangrijk om ramen en deuren te sluiten of te horren. Het belangrijkste wat je kunt doen om een muggenplaag te voorkomen of bestrijden is ervoor zorgen dat water weg kan lopen.

Houd ramen gesloten - Zodra het donker wordt (zonsondergang), is het tijd om ramen en deuren gesloten te houden of het licht te blokkeren met gordijnen. Wat kan je doen om muggenbeten te voorkomen en welke middeltjes zijn er zoal om muggen te bestrijden? Geen medelijden tonen, dit zijn gewetenloze serieprikkers.


Niet voor niets dat de overheid een verdelgcampagne is begonnen tegen de Amerikaanse rots-poelmug (bijnaarot-spoelmug). Ze zijn in staat om u uren uit de slaap te houden. Of dood te maken met malaria. Hieronder tips in willekeurige volgorde om de muggenplaag te weerstaan. Het antwoord is simpel: ontneem de vrouwelijke mug haar aantrekkelijke locatie om de eitjes in te leggen.


Kijk en zoek dus rondom het huis naar plekken met stilstaand water erin. De regenton en emmer kwamen al even voorbij maar denk ook aan bloempotten, dakgoten en zelfs het dopje van een plastic fles. Er is een muggenplaag op komst en dit is wat je er aan kunt doen. Door de droogte viel het tot nu toe best wel mee met de hoeveelheid muggen in ons lan maar dat gaat snel veranderen. De regen van vorige week en de huidige temperaturen zorgen ervoor dat de omstandigheden nu perfect zijn voor muggen om zich voort te planten.


Wat is het beste te doen bij een muggenbeet? Wanneer je ondanks alles toch wordt gestoken door een steekmug, dan kun je de wond het beste behandelen met azijn of een insectenstik, zoals die van Azaron. Doordat kattenkruid nepetalacton bevat en citroenachtig en pepermuntachtig ruikt, werkt het gebruik van kattenkruid ook tegen muggen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee. Uit onderzoek is gebleken dat ruim van de Nederlandse bevolking aangeeft dat zij grote overlast van muggen ondervinden. In vele gevallen blijken zij er echter niet alles aan te doen om muggen te verjagen. Op deze pagina: Wilt u muggen bestrijden?


Vooral in de zomer in uw slaapkamer. Telkens dat gezoem om de oren, om gek van te worden. Muggen zijn vaak een groot probleem in huis. Om maar niet te spreken van al die jeukende muggenbulten!


Wat helpt nu echt tegen muggen en hoe kunt u ze weghouden? Hoe ga jij de muggenplaag te lijf? Horren voor alle ramen en deuren of spuit je geregeld gif? Heb je nog andere tips tegen muggen? NH Peilt is de hele dag online en om 11:2 12:en 16:uur op de radio te horen.


Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en. Horren Ook wel bekend als PVV-gaas: het houdt alle parasieten buiten, maar u wilt het om esthetische redenen niet in uw huis hebben. Gewoon twee citroentjes door midden snijden en deze vol prikken met kruidnagels.


Vorig jaar hielp het wellicht tegen de drie muggen die er in mijn slaapkamer rondzweefden, maar tegen een heel leger zijn de citroentjes niet bestand. Bovendien werkt het maar hooguit één tot twee dagen. Dan wordt het gezoem ineens fijn om te horen, want je ligt lekker in je kooitje en je voelt je helemaal happy bij het idee dat muggen niet bij je kunnen komen.


Het laatste dat je volgens Knols kunt doen om je tegen muggen te beschermen, is een middel smeren waar DEET, picaridine of citriodiol (uit eucalyptusolie) in zit. Vleermuizen tegen muggen doet me denken aan een actie die ze vorig jaar in Venetie hebben uitgevoerd n. Inwoners werd gevraagd om vleermuiskasten op te hangen om de ‘muggenruimers’ te lokken met goede huisvesting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.