vrijdag 19 april 2019

Komen muizen in je bed

Al ruim 1jaar werken wij aan de beste manieren om uit te rusten. Kom langs, met of zonder afspraak. Specialistisch advies nodig? Ga voor extra comfort en kwaliteit, kies het Emma Boxspringbed.


Het antwoord is geruststellen mijn eerste ingeving was goed!

Slaap nu 1nachten proef. De kans dat een muis over je heenloopt terwijl je slaapt is héél erg klein. Je een matras in de kelder (waar muizen zitten) hebt gelegd en daar bent gaan slapen. De afgelopen weken heb ik doorgebracht op een heerlijk tropisch eilandje omringd door zon, zee, strand en één enkele mug hier en daar, maar dat kon de pret echt niet bederven.


Wanneer het bed op van die ronde ijzeren poten staat wat glad is zal het niet lukken. Het feit dat je een dode muis hebt gevonden lijkt er op dat het gif wel werkt. Ik in ieder geval niet en ik denk jij ook niet.

Over het algemeen schrikken mensen als ze een muis of rat weg zien schieten achter het gasfornuis, de koelkast of keukenkastjes. Ze kruipen inderdaad over je bed heen. Wij hadden vroeger ook muizen , op een gegeven moment werd ik wakker van geritsel vlak bij liep er over mijn dekbed. Zorg er dus voor dat je regelmatig actief bent. Ik ben geloof ik een van de weinigen die géén muizen op zn kamer heeft.


Wat ik van vrienden heb gehoord is gif de meest effectieve oplossing. Dat moet je langs de muren zetten op plekken waar de muizen veel komen (best logisch). Spek en kaas stinken snel, dus die zou ik niet als lokkertje gebruiken, voor je eigen gemak. Een diervriendelijke val met pindakaas werkt heel goed. Als je weet waar de muis altijd zit, probeer hem te betrappen en leg v. De krassende geluiden die u ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg hoort, zijn muizen in huis die op zoek zijn naar voedsel.


Doordat muizen door gaatjes zo groot als een potlood kunnen kruipen, kunnen ze overal komen. Bekijk onze adviespagina's of kom naar een Coolblue winkel. Muizen kunnen namelijk niet goed zien.


Wie bieden de Laagste Prijs Garantie.

Anders Passen we de Prijs direct aan! Vanaf 1euro gratis verzending in NL. Bezoek onze Showroom in Nieuwegein of Harderwijk. Kosteloos tot in de woning geleverd!


Geef je interieur een persoonlijke toets. Bij ons is voor elke stijl en budget wat wils. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Staat er nou iemand op het dak?


Eerst denk je nog dat het een inbreker is, maar al snel heb je door dat dit niet het geval is. Het geluid lijkt namelijk uit het plafond te komen ! Over het meebrengen van de muizen , daar kun je denk ik niets aan doen. Volgens mij doen ze het als kadootje. Ik hoor de hele winter wel regelmatig muizen tussen het plafon en we hebben ook gif staan. Soms ruik je ze, soms heb je een uitbarsting van trage dikke bromvliegen maar ik heb nog nooit een dooie muis in het zicht gevonden.


Waarom komen er muizen in je huis? Kort samengevat leven muizen net zoals jijzelf even graag in je huis. Hoe weet je dat je muizen hebt zonder er ooit te zien? Net zoals ratten laten ook muizen sporen na waar je niet naast kunt zien. Lokaliseer waar je in huis muizen hebt.


Kijk goed of je ook in andere kamers muizen uitwerpselen vindt. Kijk ook in deze kamers naar de kleinste gaatjes en stop die ook dicht. Denk ook aan kabelgootjes, verwarmingsbuizen ed. Als alle gaatjes dicht zitten kunnen er geen nieuwe muizen meer binnen komen. De plaats waar gevangen muizen losgelaten kunnen worden dient met zorg uitgekozen te worden, anders bezorg je hem alsnog een langzame dood.


Gif en lijmplankjes vind ik niet kunnen, zie ook mijn reactie op een voorgaande antwoorder. Toegevoegd na minuten: Een muis is doodsbang voor mensen en zal niet bij je komen als je ligt te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.