woensdag 24 april 2019

Leilinde plaatsen

Ruim keuze, goedkoopste bezorging. In onderstaande voorbeeld gaan we nader in op het uitleiden van leibomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan leilindes of leiplatanen. Hierbij gaan we er van uit dat de bomen op ca.


Veelal hebben de bomen of 5. Bij het te diep plaatsen van een boom komen de wortels bovendien in een ondergrond waar weinig bodemleven is, waardoor de wortels niet tot optimale ontwikkeling kunnen komen.

We willen graag leibomen plaatsen in de voortuin. Alleen moeten we nog beslissen of het leilinden of platanen worden. Het gaat hier over een afstand van meter.


Dit kan ook en gebruiken we als we onze leilindes in een boog willen plaatsen. Maar voor recht op recht gebruiken we spankabel. Met betonijzer ben je beperkt tot metr en dan moet je een paal tussen in zetten.


Of je moet deze extra bestellen en dan heb je lm.

Dit bracht mensen op het idee dat een linde symbool is voor de liefde tussen man en vrouw. Plant je een linde bij je huis, dan zal hij je huis beschermen. Als de horizontale leilinde takken elkaar bijna raken, kun je ze telkens afsnoeien.


De plaats van de boom kan ook zelf kiezen. Ofwel zet je de boom aan een van de palen, ofwel zet je hem mooi in het midden van palen. Extra steunpalen voor deze bomen zijn niet nodig, want je bind de boom vanboven vast aan de horizontale etages.


Als u de boom aan de paal wilt zetten, moet je voldoende aarde boven de betonnen voet. Alle stappen voor het planten van een leiboom Het plantgat U kunt best een groot gat per plant maken. Leibomen geven structuur aan de tuin of het erf. Het voordeel dat je hebt met leilinden is dat deze weinig ruimte in beslag nemen en toch uit kunnen groeien tot een mooie hoge haag.


Je kunt leilinden ook planten en gebruiken om de doorkijk van bijvoorbeeld de buren in te perken. Als je de leilinden in de vorm wilt houden zoals je ze hebt gesnoeid dan moet je deze regelmatig snoeien. Dit geeft veel stevigheid en is zeker duurzaam.


LET OP: Na de laatste boom komt er nog een paal op 1. Dan bevestig je het latwerk (of spandraad of bamboestokken) aan de palen.

Ook zijn de bomen al voorgeleid met een rek van bamboe. De bomen kun je het beste in de rust- of winterperiode in de grond zetten maar ook in de rest van het jaar worden deze leilinden met blad ook aangeboden en geplant. In simpele stappen kun je een leilinde planten: PLAATS BEPALEN Bekijk eerst waar de leibomen wilt hebben. Dit zou moeilijker zijn omdat een niveau verschil opgevangen moet worden. De leilinde wordt nog steeds het meest toegepast als leiboom.


Het is een snelgroeiende leiboom die zich uitstekend laat snoeien. Directplant kan uw leilinde op bijna elke gewenste stamhoogte maken. Bomen mogen niet binnen een afstand van meter tot aan de perceelgrens met de buren geplant staan. Leilindes Leiden Stappenplan leibomen uitleiden.


De afstand wordt gemeten vanaf het midden van de voet van de boom tot aan de gemeenschappelijke perceelgrens, tenzij de buren toestemming hebben gegeven tot het plaatsen van leilindes dichter bij deze grens. Leg dit dan wel schriftelijk vast! Ik heb enkele leilinden in de tuin staan. Alvast bedankt voor de adviezen.


Al vrij snel worden de takken bruinrood. Kiest u ervoor bij ons een leilinde te kopen, dan kunt u genieten van een sterke boom die het heel goed doet in allerlei grondsoorten. Deze linde is misschien wel één van de beste om als leilinde te gebruiken.


De typische, hartvormige, groene bladeren blijven erg gezond tot laat in het najaar op de boom wat bij de meeste linden niet het geval is omwille van de spintaantastingen in aug. Snoei deze leiboom ook in de winterperiode om de vorm te behouden. Plaats de boom hiervoor vlak voor de ramen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.