maandag 15 april 2019

Grasdak maken

Grasdak maken

Boek uw Hotel in Marken online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Zelf een extensief groendak maken.


Groendaken kwamen al vaker aan bod op Tuinadvies. Ze zijn trendy, worden gepromoot door de overheid en men krijgt er hier en daar zelfs subsidies voor. Hoeft het nog wel herhaald waarom en wat de voordelen ervan zijn? Zelf uw groendak eenvoudig aanleggen! Maandag januari hopen wij u weer fris.


Het kan je niet makkelijker gemaakt worden, succes! Een grasdak is, zoals de naam al aangeeft, een dak begroeid met gras. De term grasdak wordt echter vaak afwisselend gebruikt met de term intensief groendak of daktuin, hoewel dat natuurlijk niet helemaal juist is. Planten op het dak is ons vak , ontwerp en aanleg.


Een groen dak heeft voordelen voor isolatie en voor het milieu. Je kunt een groen dak zelf aanleggen met dit stappenplan. Om een grasdak te maken wordt het dak bedekt met een stevig waterdicht folie.


Op de folie komt een laag turf en hierin wordt gras gezaaid. Voor grasdaken worden meestal grassoorten als plat beemdgras, schapengras, dravik en knolbeemdgras gebruikt. De turflaag neemt water op en hierop groeit het gras vanzelf tot een mooie egale graslaag. Na het plaatsen van de EPDM test je het dak op waterdichtheid door met een tuinslang het dak nat te maken. Verder moet je ook zorgen dat de dakrubber over de randen zijn geplooid zodat de rechtopstaande osb-plaatsen niet rotten wanneer er regen op komt.


Grasdak maken

Profiteer van de vele voordelen van een groendak en lever een bijdrage aan het milieu. Ook op een groendak kan zich onkruid voordoen. Dit geldt dan voornamelijk voor het tuindak maar ook bij andere groendaken kan je ermee te maken krijgen. Lekkages zijn moeilijker op te sporen en te verhelpen. We zoeken iemand die deze klus voor ons kan klaren.


Ervaring met zowel EPDM als grasdaken is een pré. Bij een grasdak wordt er beplanting aangelegd op het dak. De vegetatiedaken komen vooral voor in grote steden. Een vegetatiedak wordt vaak ook aangeduid als groendak of grasdak.


Een dak met een maximale opbouw van centimeter en waarbij de begroeiing niet hoger is dan centimer wordt extensief genoemd. De planten ondersteunen elkaar en vormen zo een apart ecosysteem. Andere extensieve daken zijn een kruidendak en een grasdak.


Daarnaast is een dak begroeit met sedums natuurlijk super om te zien. Een mooie stap om je huis meer duurzaam te maken. Er zijn verschillende typen groene daken.


Wat zijn de kosten groendak precies? Voor ongeveer € 3- per vierkante meter maak je zelf een groendak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.