donderdag 18 april 2019

Kamerplant voor donkere plek

Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland! Heeft u een donkere hoek of een plek met veel schaduw in huis waar u graag een kamerplant wil neerzetten, maar gaan al uw kamerplanten daar dood?


Dan kunnen wij u helpen om de juiste kamerplant voor deze donkere plek met veel schaduw te vinden. Wat is de beste plek voor een kamerplant ?

Voordat je een kamerplant gaat kopen is het belangrijk dat je weet wat planten in de basis nodig hebben. Ze hebben natuurlijk lucht, water en licht nodig om te kunnen groeien en bloeien. Planten zetten deze ingrediënten om in energie door middel van fotosynthese.


Deze kamerplanten kunnen zelfs in het donkerste hoekje prima overleven. Hoef je dus niet je hele vensterbank helemaal vol te proppen, omdat ze zo nodig licht nodig hebben. Verkleurde of verdorde bladeren?


Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Ben je op zoek naar kamerplanten die weinig licht nodig hebben?

Eurofleur heeft precies wat je zoekt! Speciaal voor deze donkere hoekjes hebben we onze favoriete kamerplanten voor u op een rij gezet! Er zijn hiervoor namelijk zat mogelijkheden! Onze favoriete kamerplanten voor donkere plekken.


Een hoekje onder de trap, dat plekje naast de kapstok in de hal of misschien een mooie maar lege plek naast het bed of het bad. Deze palm is duurder dan veel andere palmen die je kunt kopen bij de IKEA of de lokale bouwmarkt, maar is het geld dubbel en dwars waard. Wanneer je veel donkere plekjes in huis hebt, kan het echter lastig zijn om de juiste kamerplanten te vinden. Je wilt immers niet dat de planten na twee weken slap hangen door een gebrek aan zonlicht, toch?


Nu kun je meer licht in huis creëren, maar je kunt ook kiezen voor een iets gemakkelijkere oplossing: schaduwminnende kamerplanten. Het is natuurlijk ook fijn als de verzorging van een plant niet al te moeilijk is. De plek waar je hem neerzet is daarom erg belangrijk. Bekijk hier ons assortiment kamerplanten. Denk aan een badkamer, woonkamer op het noorden of slaapkamer waar maar een paar uur per dag zonlicht is.


We zetten er tien voor je op een rij. Hoe hoger de luchtvochtighei hoe beter - een ( donkere ) badkamer is bijvoorbeeld een prima plek voor deze evergreen. Op een plek met heel weinig licht kleuren de bloemen groen, in plaats van wit.


Mooi meegenomen: de lepelplant is een van de meest luchtzuiverende kamerplanten. Kies dus gerust een krulvaren (Nephrolepis) voor die donkere plek , of het frêle venushaar (Adiantum).

Meer over varens in huis lees je hier. De fameuze ‘ZZ’-plant (Zamioculcas zamiifolia) behoort tot de allersterkste planten voor in huis, en gedijt ook prima in een kamer op het noorden. Kies dan voor kamerplanten die op een schaduw rijke plaats kunnen.


Indien u een plant die eigenlijk op de volle zon moet staan op een donkere plek neerzet, zal deze snel minder mooi worden. Pas ook de watergift aan de hoeveelheid licht aan. Een mooie grote kamerplant vind je bijSTOX in Roermon Venlo en Heerlen. In ons gezellige tuincentrum vind je de mooiste kamerplanten van hoge kwaliteit voor een lage prijs.


Grote kamerplanten werden voorheen bijna niet gezien in onze woonkamers en simpelweg al helemaal niet in kantoren. Tegenwoordig is dit compleet anders. Het geheim achter een gelukkige kamerplant , is natuurlijk de manier waarop je hem verzorgt.


Maar nog belangrijker is de plek waar je hem neerzet. Telt je huis veel donkere hoekjes, dan houd je best niet-bloeiende, groene bladplanten. Bloeiende kamerplanten voor in de schaduw. Wie zijn of haar woonkamer wil opfleuren met een bloeiende kamerplant , kan kiezen voor de witte orchidee.


De orchidee is een sierlijke plant met witte bloemen. Houd er rekening mee dat een orchidee niet op een al te donkere plek wil staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.