vrijdag 5 april 2019

Bloedluis kippen

Compleet assortiment om bloedluizen bij kippen te bestrijden. Diverse middelen tegen vliegen. Eenvoudig online te bestellen. Vind bloedluis bestrijden het nu op Kensaq.


Een bloedluis is geen luis (die heeft zes poten) maar een millimeter grote mijt (die heeft acht poten).

Vandaar de ook algemeen gebruikte en betere benaming: rode bloedmijt of vogelmijt. Overdag zie je ze amper op de kippen. Ik heb werkelijk het ei van Columbus gevonden bij het bestrijden van de bloedluis bij kippen en echt je bent er voor zeker maanden en binnen een week van af. Want niet alleen de kip is van de luis af maar u kunt ook weer rustig het hok binnen zonder besprongen te worden door die kriebelige luis.


Koop antie vlooien middel voor hond van tot. Bloedluis is de meest voorkomende parasiet bij kippen. Elke kippenliefhebber kan er wel over meepraten.

Bestrijding van de bloedluizen vergt het nodige doorzettingsvermogen. Er zijn verschillende manieren om deze vervelende rode bloedmijten uit het hok te krijgen. De bloedluis drinkt het bloed van de kip.


Een beet van de bloedluis veroorzaakt jeukt. Bij een echte plaag zullen kippen sterven door bloedluis , omdat er teveel bloed van het dier wordt weggenomen. Hoewel u met alle soorten kippenhokken te maken kunt krijgen met bloedluis zijn houten hokken hier het meest vatbaar voor. Voorkom bloedarme en andere vervelende ziektes door bloedluis. Bestel makkelijk, voordelig en snel op.


Je kunt de bloedluis -etende beestjes kopen en in het hok loslaten. De roofmijten gaan op jacht naar bloedluis en zijn veilig voor de kippen of andere vogels. Roofmijten tegen bloedluis kun je bestellen via een tuincentrum of online.


Of het om voorkomen of het bestrijden van een uitbraak gaat, u kunt hier alles vinden. De kans op een bloedluis besmetting in het kippenverblijf is erg groot. Kippen met bloedluis hebben last van jeuk en kunnen zelfs sterven als gevolg van bloedluis.


Echter: deze parasiet is geen luis maar een mijt.

Rode bloedluis en bloedluis zijn veel gebruikte termen, maar de juiste term is rode vogelmijt of rode bloedmijt. Spuit het hok van binnen goed schoon en ontsmet het daarna goed met chloor en wit het. Ontsmet de kippen ook met een spuitbus,vooral de poten. Volgens een bevriende boer heb je geen bloedluis bij kippen als je ze samen houdt met konijnen.


Reinigen met Dasty-ontvetter, verkrijgbaar bij Wibra. Kippen houden zonder bloedluis is dan ook een flinke uitdaging. Bij een bloedluisplaag loop je dan ook het risico dat je kippen komen te overlijden. Een volwassen bloedluis leeft ongeveer dagen en legt zo’n eieren per dag. De eieren kunnen na jaar nog uit komen.


Ok dat klinkt niet goe heb ik ook bloedluis ? Omdat er veel meer soorten luizen zijn is het van belang vast te stellen of u last heeft van bloedluis of een andere soort luis of mijt. Kippen Te verwachten schade door bloedluis bij pluimvee: 2miljoen euro! Vroeg of laat krijgen je kippen te maken met bloedluizen of andere mijten. Eigenaren van kippen , vogels en reptielen zijn ongetwijfeld bekend met deze parasiet en worden vaak tot waanzin gedreven door deze ongewenste gast.


Bij warmer weer zijn bloedluizen of bloedmijten een veel voorkomende plaag bij kippen. Bloedluizen zorgen vooral bij hogere temperaturen voor veel overlast. Gevolg: de kippen krijgen jeuk, worden lusteloos, raken verward en kunnen er bij een erge plaag zelfs aan doodgaan.


Het Zijdehoen, de Yokohama, de Blauwe Sumatra, de Nederlandse Sabelpootkriel. Een liefhebber van kippen raakt er niet over uitgepraat. En als houder van deze prachtige hobbykippen bent u natuurlijk heel zuinig op uw dieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.