donderdag 18 april 2019

Fagus sylvatica atropunicea haag

Bestel fagus speelgoed online. Ontdek ons unieke assortiment! Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen.

Deze naam heeft hij te danken aan zijn rode blad. Het blad loopt uit in eind april of begin mei. Dit in tegenstelling tot de Carpinus die geheel bladverliezend is. Alle beuken van Directplant zijn zeer goed vertakt vanaf de grond.


De hoogte van de beuk is berekend als de haag is geplant! De rode kleur geeft afwisseling in je tuin. Een van de mooiste middelhoge tot hoge hagen voor de tuin maakt u van beuk. Rode beukenhaag in de tuin.


De beuk leeft namelijk in symbiose met een schimmel die zich in de beukengrond bevindt.

De plantafstand is meestal planten per m1. Het is mogelijk meerdere rijen te planten zodat een wat vollere haag ontstaat. Door het rode blad geeft de rode beukenhaag een mooi contrast in kleur in uw tuin. U mag de boom net zoals een gewone beuk wel snoeien om hem nog smaller in vorm te houden.


Dit kan het hele jaar door. Hierdoor wordt een boeiende haag met nuances verkregen. In het najaar verkleuren de bladeren naar lichtbruin en blijven eraan zitten totdat de rode beukenhaag opnieuw uitloopt in het voorjaar.


Dat betekent dat u het gehele jaar van een volle dichte haag geniet. De warme, roodbruine kleur van het blad vormt een bijzondere achtergrond voor een border of een plantvak. Zijn naam heeft deze beuk te danken aan de rode gloed van de bladeren, die in de winter lekker lang zichtbaar blijft als de rode beuk als haagplant wordt gebruikt: omdat hagen minder windgevoelig zijn houden ze ook in de winter hun roodbruine bladeren vast. Deze rode bladhoudende beuk vormen een prachtige haag. In de winter blijft het blad lang hangen en verkleurt het naar bruin.


Houdt van goed doorlatende grond. Als u direct een mooi volgroeide haag wilt hebben, kunt u kiezen voor een kant-en-klare groene beuk haag. Een kant-en-klare haag bestaat uit elementen van een meter breed die u direct naast elkaar in de grond kunt zetten. Aangeraden wordt om de grond bij het plantgat te mengen met een speciale schimmel voor de beukenhaag.


Er mag daarom na het planten niet te overvloedig water gegeven worden. Beveerd met mooi een mooi wortelgestel. Fagus sylvatica Atropunicea.

In de herfst verliest de beuk zijn kleur, welke in het voorjaar weer terugkomt. In het voorjaar is deze beuk het mooist, vanwege de frisse kleur en de lichte beharing op de bladeren. Deze boom is goed geschikt voor een haag. De bladeren vallen er pas weer af in het voorjaar hier komt nieuw blad voor terug. De herfstkleur van gewone beuk is oranje.


Zeer geschikt voor hagen in veel hoogtes van 50. Beuken geschikt voor haag. De haag is vanaf het voorjaar tot en met het einde van de zomer diepgroen van kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.