vrijdag 12 april 2019

Mottenlarven in huis

Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Weet je niet zeker of je motten in huis hebt? Zet dan een lijmval of leg een wit vel papier onderin de kast.


Op wit papier zie je al snel afvalproducten van de mottenlarven als die aanwezig zijn, zoals tunnelvormige spinsels en korrels.

In de zon hangen van kleding is goed om mottenlarven en eitjes te doden, maar laat wasgoed niet tot in het schemer of bij somber vochtig weer buiten hangen. De motjes kunnen er dan eitjes in leggen. Alleen wol is erg eenzijdig voedsel voor mottenlarven. De motten zijn vooral op zoek naar vettige al gedragen wollen kleding, om eitjes op af te.


Hoe bestrijd je motten in huis ? Motten kunnen erg vervelend zijn in huis. Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond. Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden.


Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen.

Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden. Als er veel van dezelfde soort bromvliegen in huis zitten, kan dit wijzen op een dood muisje of vogeltje in spouw of dak. Waar kun je een mottenplaag in huis vinden? Het is bijna niet mogelijk om te voorkomen dat textielmotten zich op een dag in je huis nestelen.


Larven kunnen eenvoudig worden overgebracht van kleding op kleding en zo binnenkomen. Ook kunnen volwassen motten door ramen en deuren binnenkomen. Wel is het mogelijk om het aanwezige textiel zo oninteressant mogelijk te maken als voedingsbron.


Was alle stoffen, stoffering, beddengoe gordijnen en handdoeken in het getroffen gebied - mottenlarven kunnen deze net zo lekker vinden als uw kleding. Maak getroffen kledingkasten of voorraadkasten goed schoon, besteed extra aandacht aan scheuren, spleten en randjes tussen de plank en de kast zelf, waar wellicht wel eitjes verstopt zitten. Heb je toch twee motten in je oude jas gevonden ondanks de preventiemaatregelen? Het beste is om dan de aangetaste kleding te wassen op 60°C, in de zon te hangen of vier dagen in de diepvries te leggen. Daarnaast is het belangrijk om de rondvliegende motten zo snel mogelijk het huis uit te verjagen om meer mottenlarven te voorkomen.


Hoewel motten geen gezondheidsrisico inhouden, zijn ze niettemin onwelkom in huizen en bedrijven, omdat hun larven ernstige schade toebrengen aan kleding, stoffen, bont, leer en tapijt. Zo kruipen ze graag in je voorraadkast waar ze granen, meel en noten opvreten. Daarnaast houden ze van kledingkasten, waar ze worden aangetrokken tot wol, zijde en andere stoffen.


Om van motten af te komen volg je het beste een tweeledige aanpak. In het wild eten deze mottenlarven dode en verdroogde diertjes op. Maar ook eiresten en veren in vogelnesten en stukken huid van vergane dieren zijn geliefd voedsel voor de motten larven.

Eigenlijk zijn deze motten dus nuttige dieren, totdat ze bij ons in huis de dierlijke resten opruimen. De motten larven zijn te herkennen aan hun witte maden-achtige rupsjes uiterlijk. Ze kunnen namelijk ernstige schade toebrengen aan leer, kleding, stoffen, bont en tapijt. Zo heb je geen last meer van vervelende insecten in huis en kunnen ze geen schade veroorzaken. De mottenlarven komen namelijk terecht in allerlei verschillende voedselmiddelen, zoals graanproducten, rijst, pasta en noten.


Roxasect mottenpapier beschermt kleding gedurende maanden tegen kledingmotten en mottenlarven. Gebruik: Haal het product uit de verpakking. Op deze pagina: Heeft u motten in huis ? Ongedierte in huis is hartstikke vervelend. Van muizen tot zilvervisjes of motten: het liefst wil je ze allemaal zo ver mogelijk bij je vandaan houden. Tijd voor (effectieve) maatregelen!


Vecht met mottenlarven in huis. Het is nogal moeilijk om met mottenlarven te vechten, hoewel er niets bijzonders aan is. De larven van kleding en motten kunnen gemakkelijk worden verwijderd door kleding, meubels en tapijten te behandelen met speciale insecticide aërosolen. Snel van uw mottenprobleem af met ons ruime aanbod aan verjagers, vallen, gif en insectenlampen om motten snel en effectief te bestrijden.


Etherische oliën zijn erg effectief, niet enkel ter voorkoming van motten in huis , maar ook als bestrijding van een reeds aanwezige mottenplaag. Planten en bomen beschermen zich tegen insecten door de aanmaak van deze etherische oliën en sommige zijn ook bijzonder giftig voor motten. Mottenlarven worden gedood zodra ze ermee in contact.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.