woensdag 19 september 2018

Aardbeien in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Ervaar het verschil met NuBuiten! De juiste voeding zorgt voor een betere smaak aan de aardbei. De voeding van de aardbeienplant bestaat uit hoofd- en spoorelementen.


Deze meststoffen worden gemengd in een mengbak en worden dan met het juiste gehalte (EC en PH) aan de plant gegeven.

Bedek de bodem met stro om te voorkomen dat de aardbeien op de grond liggen (en gaan rotten) en om de groei van onkruid tegen te houden. Door de aardbeien te laten groeien onder een tunnelboog kun je de oogst aanzienlijk vervroegen. Dan heb je niet eens een moestuin nodig. Voor het eerst aardbeien in de tuin , of heb je ze wel vaker staan, maar je wilt er nu serieus mee aan de slag?


Wij hebben hier een jaarkalender die je per maand aangeeft wat er belangrijk is in jouw situatie. Laat het ons weten via het contactformulier. Alvast veel succes in jouw eigen tuin.


De eerste aardbeien van het jaar die kan je plukken in de serre.

In een niet verwarmde serre mag je rekenen op een vervroeging van maximum een maand als je een junidrager plant. Als je aan de zomer denkt, dan denk je aan aardbeien. Heerlijk om van te snoepen, maar ook heel leuk om zelf in je tuin te zetten. De aardbei (Fragaria) is een makkelijke plant waar je al snel de eerste vruchten van plukt.


De aardbeienplant staat als Tuinplant van de Maand juni eens lekker in de spotlights! De plant heeft in de lente witte bloemen, dit is een teken dat de aardbeien onderweg zijn. Door op tijd een net over de planten te spannen voorkom je dat je oogst wordt ingepikt door vogels. Ze hoeven echt niet in de moestuin, maar kunnen ook als bodembedekker gebruikt worden in de siertuin. De oogst aan smaakvolle vruchten is net dezelfde!


Niets zo lekker dan zongerijpte aardbeien uit eigen tuin. Aardbeien zijn makkelijke tuinplanten. Eens je aardbeien hebt, kan je makkelijk zelf plantgoed telen. Een puzzelroute voor jong en oud.


Ontdek het ontstaan van de aardbei en de aardbeientuin in een route van 5meter door het bedrijf. In dit artikel wil ik kort nog even de aandachtpunten bij het planten van een traditionele aardbeiteelt op een rijtje zetten. Lekker in de zomer van je eigen aardbeien snoepen.


Wij verkopen heel veel soorten geschikt voor in de tuin of in een pot. Juni is de tijd voor verse aardbeien van de volle grond.

Niet van die waterige kiloknallers uit de kas, maar overheerlijke zongerijpte aardbeien met een volzoete smaak. In deze post lees je hoe deze zomerse traktatie kan bewaren voor een later tijdstip door de aardbeien in te maken (of wecken). In het kader van de eetbare tuin heb ik aardbeien in bakken aan de muur gehangen.


Ik heb het simpel gehouden met eenvoudige beugels en dito bakken. Ik heb aardbeienplantjes gekocht die het hele jaar aardbeien geven en ik heb in totaal bakken met aardbeien. De bakken zijn opgehangen aan de muur van de tuin en aan de schutting.


Dit is een soort zak met daarin aarde en de aardbeien. Wanneer het regent spoelt het zout weg uit de houtas en moet je nieuwe houtas strooien. Hier ook weer kun je nooit overdrijven, zout en loog verbranden je planten. Maar naast de bierval, de avondpatrouille in de tuin (slakken wegplukken), de koperdraa de nemathoden (aaltjes), kan houtas een effectief wapen zijn tegen slakken. Alle planten komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij.


Je kunt aardbeien zaaien in februari bij kamertemperatuur. Het duurt dan wel even voordat het opkomt. Stekken nemen is makkelijker dan zaaien. Eind van de lente of begin van de zomer maakt een aardbeiplant uitlopers boven de grond.


Daar kun je stekken van nemen, de beste tijd om stekken te nemen is midden augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.