donderdag 13 september 2018

Moestuin beginnen wanneer

Groot assortiment Moestuin Zaden. Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Op zoek naar contactgegevens?


Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.

Daarom beginnen de meeste tuinders al in het late najaar met het omspitten van de grond. Want alleen dan kan je - als het weer meezit - al vroeg in het voorjaar beginnen met de rest van het (vele!) werk. En vergis je niet: dat moet dus elk jaar weer opnieuw. Een Makkelijke Moestuin kan je beginnen wanneer jij dat wilt: het hele jaar door.


Eenmaal opgezet start je meteen en heb je er jarenlang plezier van. Gebruik de vele tips en artikelen over het zaaien en planten van groenten en fruit. Geniet van je oogst als een volleerd tuinder.


Een moestuin beginnen in oktober, of november?

Het is een veelgestelde vraag met een breed antwoord: wanneer kan je het beste beginnen met een moestuin of moestuinbak? Mijn antwoord is altijd: zo snel mogelijk! Ik zal per maand in dit artikel opsommen wat de voor-, en nadelen zijn van het beginnen met een moestuin in die maand! Met spullen bedoelen we in het geval van een moestuin beginnen natuurlijk tuingereedschap.


Het is echt niet zo dat je een vermogen kwijt bent aan tuingereedschap wanneer je gaat starten met het aanleggen van een moestuin. Wanneer Moet Ik Beginnen Met een Nieuwe Moestuin ? In het voorjaar kriebelt het bij vele mensen om na een lange donkere, koude periode terug in de moestuin te beginnen. Dat is heel logisch en ook ik kijk altijd uit naar de eerste weken van maart – april waarin er weer volop kan gewerkt worden in de bedden en de rest van de tuin.


Begin je moestuin na de vorstperiode, in het voorjaar. Het maakt voor het eindresultaat niet uit of je kiest voor zaden of jonge plantjes in je moestuin. Er is slechts één verschil. Met jonge plantjes heb je eerder resultaat, de exact aanplantmaanden zijn te vinden op de etiketten van de plantjes. Kalk in de moestuin Een aantal planten, bijvoorbeeld prei, is gek op kalk.


Ze vormen een grotere, smakelijker vrucht als ze geteeld worden op zan dan wanneer ze geteeld worden op bijvoorbeeld klei. Zandgrond bevat van nature meer kalk. Je kan er voor kiezen om kalk toe te voegen aan je bodem als je geen zandgrond hebt.


Heb je zélf een grote tuin?

Een stuk van 10xmeter of 4xmeter geeft direct al een fantastische oogst. Bemesting van je moestuin. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen.


Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin. Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien.


Houd het overzichtelijk door klein te beginnen. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Intratuin moestuin zaaikalender.


In onderstaande afbeelding zie je wanneer je welke groente (of fruit) kunt zaaien en oogsten. Veel soorten zijn al vroeg in het jaar onder glas voor te zaaien alvorens je ze uitzet in de volle grond. Hoe maak je je moestuin hittebestendig? Tien adviezen voor een startende tuinder.


Zelden kan je een moestuin beginnen op een plek die helemaal ideaal is voor groenteteelt. Het goede bericht is, dat je minder ideale omstandigheden bijna altijd kunt verbeteren. De een heeft een moestuin van 200mof groter ergens bij een volkstuinvereniging, terwijl de ander het doet met een aantal bakken op het balkon. Voordelen van de moestuin Het houden van een moestuin heeft diverse voordelen. Genoeg redenen om geen moestuin te beginnen ” Genoeg redenen om geen moestuin te beginnen.


En toch, er is niets lekkerder dan groente of fruit uit eigen tuin! Super gezon vol van smaak en een trots gevoel tijdens het oogsten. Daarom heb ik in onze tuin een stukje moestuin afgedwongen, en gekregen.


Beginnen met tuinieren is een hels karwei wanneer je niet goed weet hoe te starten. Er zijn veel ideeën maar nog meer vragen, onwetendheid mag je zeker niet onthouden om deze fijne hobby aan te vatten. Een goede start nemen Bij het telen van groenten is er toch enige voorbereiding nodig om een teelt op te starten. Hoe groot moet het perceel zijn? Pas de grootte van je moestuin aan jouw behoeften aan en aan de tijd die je er aan zult kunnen besteden.


Je kunt beter klein beginnen en ervoor zorgen dat er plaats is voor een eventuele uitbreiding later, dan dat je meteen met een reus van een moestuin begint. Hallo ,wij hebben aubergines staan in de serre,waarvan veel last heeft van luis ,en bloemen die dan afvallen ,er kruipen ook veel mieren op rond. In het verleden hebben we nog wel eens per jaar spade diep de grond uit de kas verwijderd en vervangen door grond uit de moestuin.


Maar dat was veel werk en eigenlijk was dat ook maar schijn, want buiten staan toch ook links en rechts vruchtgewassen in de moestuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.