woensdag 5 september 2018

Tulpenboom magnolia

Bekijk Magnolia en boek voordelig op TUI. Onbezorgd genieten met TUI! TUI gasten in deze accommodatie. In Nederland wordt de Magnolia in de volksmond vaak een tulpenboom genoemd. De bijnaam van deze boom is een “beverboom”.


De magnolia zelf bestaat wel uit 2soorten.

De Tulpenboom komt veel voor in Amerika en behoort wel tot de familie van de magnolia. Voor een overzicht van de geslachten die samen Magnolia s. Het liervormige blad van Liriodendron chinense. Er zijn namelijk twee boomsoorten die in Nederland vaak tulpenboom worden genoemd.


De magnolia is een bekende struik die ook wel beverboom of valse tulpenboom wordt genoemd. De Magnolia kom je in veel Nederlandse en Belgische tuinen tegen. De meeste magnoliabloesem is rose tot wit van kleur.


Magnolia Yellow River is een zeer mooie geel bloeiende magnolia.

Dit is vaak de Magnolia Stellata of stermagnolia. Hij produceert een flinke hoeveelheid geurende, zuiver witte bloemen van maart tot april. Magnolia ’s dragen officieel de Nederlandse naam ‘beverboom’. Dit komt omdat vroeger gedacht werd dat de magnolia het lievelingsvoedsel was van de bever. Soms wordt de Magnolia ook ‘ tulpenboom ’ genoemd.


Dat komt omdat de bloemen van een aantal magnolia ’s wel wat weg hebben van het bekende bolgewas. Magnolia kan op bijna alle grondsoorten, let alleen op als de grond weinig waterdoorlatend is. Geef als het kan magnolia een beschutte plek zodat hij beschermd wordt tegen koude wind. De bloemen zullen hierdoor minder snel bruin worden. Magnolia wordt ten onrechte ook wel tulpenboom genoemd vanwege de vorm van de bloemen.


De tweede bloei magnolia is wederom een feit. Mijn magnolia ( tulpenboom of beverboom) staat weer in bloei. Dat gebeurt vaker maar dan hier en daar een bloemetje.


Maar nu zitter er echt veel bloemen in. En dat is voor de tweede keer dit jaar. Ik dacht aanvankelijk dat het aan het lange seizoen zou kunnen liggen. Een Magnolia is lastig klein te houden door snoeien.


Hij bloeit niet, dus geen bloemen maar bruine bladeren.

De Amerikaanse Tulpenboom is een snelgroeiende, bladverliezende, boom uit de familie der Magnoliaceae waartoe ook de bekende Magnolia behoort. De naam Tulpenboom wordt vaak gebruikt voor de gewone Magnolia , maar dat is onterecht: de Nederlandse naam hiervan is Beverboom. Groenblijvende tulpenboom.


Het blad van deze wintergroene boom of struik is glanzend en wintergroen en lijkt een beetje op het blad van Ficus elastica. Magnolia grandiflora of valse tulpenboom , beverboom wordt in het Nederlandse klimaat ongeveer tot meter hoog. Deze magnolia bloeit door in de zomer. Het is een zeer winterharde boom die geen moeite heeft met onze winters. Heb je een echte tulpenboom , of een Magnolia , die vaak foutief tulpenboom wordt genoemd?


Is het dus een echte ( Liriodendron) dan wordt dit een enorme grote boom, totaal ongeschikt voor de meeste tuinen, door telkens takken af te zagen, los je het probleem niet op. Je kunt je nu beperken tot het wegsnoeien van de overhangende takken. Bloemen van Magnolia denudata en Magnolia lilliflora zie je vaak in de oude Chinese schilderkunst.


Hij benoemde hem ter ere van de botanicus Magnol magnolia. Ik vind het heel leuk om mijn eigen planten te kweken maar een magnolia kan je beter redelijk groot kopen, wil je daar een beetje plezier van hebben want ze groeien dan nog zo verschikkelijk traag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.