dinsdag 18 september 2018

Chloor in zwembad

Zeer compleet assortiment zwembadchloor. Chloortabletten voor zwembad én jaccuzzi shop je eenvoudig op beslist. Bespaar tot wel via kiesproduct. Interline Mini tabs gr chloortabletten desinfectie middel voor zwembadwater. Zwembaddirect, de specialist in alles voor uw zwembad.


Zwembad chloor toevoegen en direct daarna zwemmen?

Hoeveel vloeibare chloor in zwembad. Sommigen verkiezen om hun zwembad te onderhouden met vloeibare chloor. Wie met een automatische dosering werkt, voegt zo druppelsgewijs chloor toe aan het zwembad. Zo blijft de chloor steeds op het juiste niveau.


Wie geen automatisch dosering heeft, moet de vloeibare chloor manueel toevoegen. Dat is vervelend want de bio-film draagt een serieus gezondheidrisico met zich mee (er kunnen bijvoorbeeld legionella bacteriën in zitten). Daarnaast heeft chloor de neiging uitgewerkt te raken en vormt zich op den duur gebonden chloor.


Chloor is onmisbaar voor gezond zwembadwater. Intex meter zwembad , hoeveel chloor ?

Laat de filterpomp elke dag het aantal uren draaien die weergeven staan in de tabel. Voeg ook elke dag chloor toe aan het zwembad , zelfs als het zwembad niet gebruikt wordt. Laten we eerst ingaan op de volgende drie begrippen: de totale, de vrije en de gebonden chloorwaarde. De totale chloorwaarde geeft de hoeveelheid chloor van het water weer, maar zegt niets over de werking ervan.


Wanneer het vrije chloorgehalte lager ligt dan 0. In een chloorarm zwembad ligt de concentratie aan chloor gemiddeld 4x lager dan in een traditioneel zwembad. Bij algen (groen zwembad ) mag je de chloorwaarde tijdelijk verhogen naar ppm. Ppm staat voor parts per million.


Let er wel op dat je niet teveel chloor toevoegt aan je zwembad. Dit chloor is als het ware dood en werkt averechts. Als je denkt dat er te veel chloor in het water zit omdat je ogen branden, let dan op dat er ook andere oorzaken kunnen zijn. Voordat je het chloorgehalte van je zwembad gaat behandelen is het goed een watertest te doen om het chloorgehalte te controleren.


Je ziet het aan je waterrekening als je het zwembad helemaal opnieuw hebt moeten vullen. De chloor die je in een doe-het-zelfzaak of een speelgoedwinkel terugvindt, is vooral chloor voor kleinere speelgoedzwembaden of plastieken zwembaden. Wie chloor wil voor een zwembad van 30. Het bad is meter doorsnee.


Een vrij standaard bad dus en overal te koop. Maar elk jaar gaat het bij ons met badjes mis met het chloor : te weinig, zodat het groen wordt, of te veel, zodat het wit wordt.

Ik wil graag de juiste hoeveelheid chloor in dit badje gooien, maar er staat nergens in het boekje hoeveel chloor er in moet. Door verschillende omstandigheden kan het zijn dat je last krijgt van te veel chloor in je zwembad. Voor alle duidelijkhei chloor is onmisbaar voor het bestrijden van bacteriën en algen. Water uit een zwembad komt niet rechtstreeks uit een zee of meer.


Het is namelijk heel helder en ruikt een beetje raar. Maar waarom zit dat in een zwembad ? SchoonWe zijn allemaal altijd een beetje vies. Niet expres natuurlijk, maar omdat er veel verschillende mensen in een zwembad zwemmen, zit er ook chloor in het water. Kom eens langs bij een van onze winkels waar we zwembaden , zwembad accessoires en onderhoudsspullen voor zwembaden in het assortiment hebben. Onze medewerkers kunnen je helpen de juiste zwembad stofzuiger of pH-meter te vinden voor jouw zwembad onderhoud en geven je alle adviezen die je nodig hebt.


Hoe verlaag ik het chloorgehalte in het zwembad ? Door (langdurig) fel zonlicht en dus veel ultraviolet (UV) licht, wordt chloor afgebroken. Daardoor kan het chloorgehalte dalen. Je kan ook een gedeelte van het water verversen.


Wat gebeurt er als de pH-waarde te laag of te hoog is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.