dinsdag 22 maart 2016

Betonnen sandwichpanelen

Geïsoleerde sandwichpanelen op maat. Neem contact op met een van onze experts! OLBECON sandwichpanelen van beton, type Frimeda (stapelbaar) en Tralie (niet stapelbaar), leverbaar in diverse isolatiewaarden en oppervlaktestructuren. Berekend volgens EuroCode en geschikt voor toepassing als gevelpanelen in utiliteitsbouw en industrie.


De functie van deze betonnen sandwichpanelen zijn divers. Ten eerste zijn ze een dragend element voor het gebouw.

Daarnaast zijn ze ook volledig lucht- en waterdicht. Maar een belangrijker voordeel is de thermische capaciteit en de isolatiewaarde van deze sandwichpanelen. Concrete International is al jaren actief in de bouwsector en bekend als leverancier van prefab betonnen elementen.


Schelfhout is de specialist in geprefabriceerde wanden in industrieel beton en uw partner voor zowel agrarische, commerciële, als industriële projecten. Geprefabriceerde sandwichpanelen o. Onze woning is een staalbouwwoning met betonnen sandwichpanelen. Buitenblad beton - 8cm PIR - binneblad beton.


De voegen tussen de sandwichpanelen gaan we zelf opvullen met isolatie zodat de isolatie van de panelen doorloopt.

Daarna komt de aannemer om de voegen op te kitten. Welk isolatiemateriaal gebruiken we best om de voegen te dichten? Sandwichpanelen Betonelementen volledig geïsoleer de dikte is afhankelijk van de gevraagde R-waarde). Alle elementen worden op maat geproduceerd zonder voorkeur te hebben voor standaard lengtes of hoogtes.


Toepassing Gevelelement – gevelwanden – borstwering – binnenwanden. Een paneel bestaat uit twee dunne metalen platen met daartussen isolatie. De panelen zijn in een zeer uitgebreid gamma van standaard RAL-kleuren te verkrijgen.


Ook kleuren op maat zijn beschikbaar, uiteraard tegen een meerprijs. Ze bestaan uit een kernmateriaal met goede warmteisolerende eigenschappen en aan weerszijden een betonnen plaat. De buitenste laag (gevel) kan in glad grijs, industrieel sier- of architectonisch beton met de gewenste kleur, vorm en textuur uitgevoerd worden. Betonnen sandwichpanelen hebben een gelaagde structuur. Ze hebben een constructieve functie, als dragen element, maar leveren ook een bijdrage tot de warmte-isolatie, de water- en luchtdichtheid van de gevel.


Beton kan daarom door de thermische capaciteit worden gebruikt bij passieve en duurzame concepten. Het vermindert de kostelijke koeling. De kern van EPS is aan twee zijden dubbel bekleed met een watervaste en brandwerende Permoxx-plaat van mm. In het sandwichpaneel zijn sparingen opgenomen die als kolommen worden afgestort met beton. Prefab voorgefabriceerde betonelementen zijn niet meer weg te denken in de moderne bouw.


Door toepassing van prefab betonelementen is de bouwtijd kort.

Het afkorten van de sandwichpanelen moet op een zeer secure wijze uitgevoerd worden. Ik wil vanavond ook nog wel een foto van het afgewerkt geheel posten. FALK Bouwsystemen is de producent van sandwichpanelen voor dak, wand en gevel.


FALK biedt u een uitgebreid assortiment dakpanelen, gevelpanelen en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.