woensdag 9 maart 2016

Historische tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Er is altijd een gevarieerd aanbo natuurlijk op de Tuin zelf gekweekt. Neem tijdens uw bezoek gerust ook een kijkje in onze tuinwinkel!


We telen hier groente en fruit zoals de warmoezeniers dat vroeger ook deden, met veel variatie in rassen en. Deze vind je te midden van stoere, statige woningen langs de rand van de wijk en parkachtige verandawoningen in het binnengebied.

In Historsche Tuin komen werelden bij elkaar! En dat allemaal op fietsafstand van het Nijmeegse. Aalsmeer is ontstaan in een moerassig veengebied.


De tuin bevat een rijke verzameling aan flora en fauna. Hoewel de tuin slechts hectare groot is, oogt deze veel groter. De historische tuin Al voor jonkheer Henri zijn kasteel bouwde, herstelde hij de oude waterlopen in het terrein en schiep hij een uitgebreid complex van tuinen , park en bos.


Hij ging daarbij veel verder dan een liefhebbende dilettant.

Je kunt bij ons terecht voor een heerlijk kopje koffie, vers gebak, een verrukkelijke High Tea, lekkere lunch of gewoonweg een heerlijk drankje op ons sfeervolle terras. Wij werken veelal met streekproducten en producten uit eigen tuin. Het boek ‘De historische tuin Schoonoord nader bekeken’ is te leen bij Bibliotheek Rotterdam en te koop bij de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.


De tuin ligt verscholen aan de Kievitslaan naast Het Park, schuin tegenover de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum te Rotterdam. Dagelijks geopend van 08:uur tot 16:uur. Het Gilde Rotterdam geeft rondleidingen in de tuin.


Uw gids is deskundig botanicus en neemt u mee in onze groene oase. Hierbij is er geen uitgebreide toelichting op de beplanting. Historische Tuin Schoonoord is een stille oase in de drukke stad en een schatkamer voor groenliefhebbers. Wij doen onderzoek naar de ontwikkeling van historische groenprojecten en maken herstelplannen en ontwerpen voor historische tuinen en parken bij kastelen en buitenplaatsen, stadsparken, kerk- en kloostertuinen, begraafplaatsen, etc.


Onze aanpak is allereerst gebaseerd op een analyse en karakterisering van de desbetreffende historische tuinen. Zij vertellen u graag en met trots over de tuin en alles wat er groeit en bloeit. Wilt u meer informatie over de historische tuinen van het Muiderslot?


Of lijkt het u leuk om enkele uren per week vrijwilliger te worden in deze bijzondere tuinen ? Neem dan contact op met onze hortulanus (tuinconservator) Henk Boers: henk. Maar ook de meest natuurlijke tuin is per definitie mensenwerk.

Op het moment dat de mens een stukje natuur omheint, wordt dat lapje grond tuin. De mens maakt dat stukje grond dan los van zijn omgeving en geeft het daarmee betekenis. Deze site is een reis door tuinen en tijden. Een bezoek aan het vernieuwde Westlands museum staat garant voor een gezellig dagje Westlandse geschiedenis. Alles uit de streek en de tuinbouw wordt er verzameld en tentoongesteld.


Bovendien is de historische tuin een aanrader. Ten midden van prachtige bloesem- en fruitgaarden, dicht bij de gemoedelijke dorpskern van Lent én op fietsafstand van het levendige centrum van Nijmegen. Waalsprong brengt je modern wonen in een historische omgeving. Midden in het groen, met de stad dichtbij.


Op vrijdag december van 16. Vlaanderen, erfgoedparken , lijst parken in Vlaanderen met o. De hoekwoningen aan de rand van de wijk springen direct in het oog en dienen als toegangspoorten tot het binnengebied. De Historische tuin heeft namelijk een als functie om vroeger geteelde gewassen te behouden en te tonen, net als oude teeltwijzen en het behouden van spullen die belangrijk zijn voor de geschiedenis van de fruitteelt.


De historische tuin in Nederland Overal in de wereld worden tuinen gereconstrueerd en gerestaureerd: de renaissancetuinen van de Neugebäude in Wenen, de koninklijke tuinen te Aranjuez, de botanische tuinen van Padua, de tuinen van Suzhou, achtste-eeuwse tuincomplexen in Korea en Japan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.