dinsdag 22 maart 2016

Biologische tomaten

Vanaf € - Alle merken. De bereiding van de saus gaat nog altijd zoals oma het deed. De beste tomaten worden vers uit onze kwekerij stuk voor stuk gecontroleer gewassen en gekookt.


Als de tomaten goed gaar zijn, wordt het vruchtvleessap van de velletjes en pitjes gescheiden door ze te malen met een roerzeef. Wat overblijft is een stevige saus van puur tomaat.

U kunt met een goed gevoel van onze biologische producten genieten, omdat ze met zorg en aandacht voor ons zijn geproduceerd. Biologische groenten en fruit staan altijd met hun wortels in de grond. De gewassen krijgen vaak meer tijd om te groeien, wat de smaak en kwaliteit ten goede komt. Hele tomaten in blik, met liefde gepeld. Ideaal als basis voor soepen en pastasauzen.


Rijk en krachtig van smaak. Wanneer je tomaten perst en verhit, zoals bij passata, kan je lichaam nog meer lycopeen opnemen dan wanneer je rauwe tomaten eet.

En met een scheutje olie of vet erbij gaat het nog beter, omdat lycopeen vetoplosbaar is. Bij Jumbo kennen we onze telers graag persoonlijk. Zo ook Jorrit Jonkers, die samen met zijn ouders in Oirschot Organics runt. De producten worden uitsluitend in holle grond geteeld. Tomaten zijn gezond en lekker!


Jouw favoriete tomaten kweek je natuurlijk zelf met biologische zaden van De Bolster. Op deze pagina vind je ons ruime assortiment tomatenzaden voor jouw moestuin: van heerlijk zoete cherrytomaten tot stevige vleestomaten. In de kas kweken wij op biologische wijze verschillende soorten tomaten , komkommers. Bestel gemakkelijk je biologische tomaat , komkommer, paprika en mais online bij EKONOOM - dé online biologische winkel. Al je boodschappen thuisbezorgd.


BioVerbeek is een modern, biologisch tuinbouwbedrijf in Velden(provincie Limburg, Nederland). We leveren onze producten aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in binnen- en buitenland. Het is voor ons een heel bewuste keuze om op biologische wijze komkommers, paprika’s en tomaten te telen.


Recent nog in het nieuws: biologische tomaten zijn gezonder dan niet biologische. Uit onderzoek van de universiteit van Barcelona is ontdekt dat biologisch geteelde tomaten meer antioxidanten bevatten. Dit is waarschijnlijk te danken aan de biologische mest die voor biologische teelt wordt gebruikt.

In deze mest wordt geen stikstof gebruikt. Goede kwaliteit en biologisch geteeld. En dat smaakt én voelt goed. De tomaten worden zorgvuldig gepeld en verpakt met biologisch tomatensap. Ingrediënten: tomaten van biologische oorsprong, tomatensap van biologische oorsprong.


Gemakkelijk online bestellen bij Hofweb. Daarnaast is de smaak van tomaat natuurlijk ontzettend lekker. Oxheart is een Italiaans ras. Hoe je de biologische tomaten moet telen.


De zaden van deze tomaat kun je zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Hierbij geldt een ideale zaaitemperatuur van graden. Zelf gekweekte tomaten zijn veel lekkerder dan tomaten uit de supermarkt.


Ze kunnen in ons koudere klimaat goed binnen in de kas of buiten op een beschutte en warme plek worden gekweekt. Er zijn zeer veel verschillende soorten tomaten. Smaken biologische producten ook anders? In de tomatenteelt bijvoorbeel worden de tomaten tien dagen later geplukt dan een ‘gewone’ tomaat. Want juist in die tijd worden ze lekker rijp, sappig en een beetje zoet.


De biologische landbouw gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerd organismen. Dieren krijgen meer ruimte en kunnen hun natuurlijk gedrag vertonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.