donderdag 24 maart 2016

Rode meidoorn

Shop nu het grote Aanbod Rohde pantoffels op Nelson. Breed Assortiment Aan Tincturen. Leuke merken tegen superprijzen. We wensen je veel shopplezier.


Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit! Klik en shop eenvoudig bij OTTO!

Deze rode meidoorn bloeit zeer uitbundig met gevulde rozerode bloemen in mei. De takken van de rode meidoorn zijn gedoornd. Uiteindelijk vormt deze bloesemboom zich tot een sierboom met een min of meer ronde open kroon. De stam en takken zijn grijs gekleurd. Het is een boom met stevige zijtakken, die breed uitgroeien.


Hierdoor ontstaat er uiteindelijk min of meer een ronde open kroonvorm. Deze kroon kan een uiteindelijke breed van meter bereiken. De uiteindelijke hoogte kan wel meter zijn.

De Rode meidoorn onderscheidt zich door de mooie roodroze bloesem in het voorjaar. De boom vormt een gesloten kroonstructuur. Op de takken en twijgen zijn kleine doornen aanwezig. Ook natte grond is niet de favoriet voor de rode meidoorn.


Het blad is gelobd en voelt leerachtig aan. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Zoals vele planten in de rozenfamilie heeft de meidoorn scherpe doorns op de takken.


Deze doorns zijn de reden dat meidoornhagen vroeger werden gebruikt als afscheiding voor het vee. Naast deze doorntakken is de meidoorn te herkennen aan zijn groene blad met gezaagde rand en rode bessen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ontvang enkele keren per maand nieuws rond Openbaar Groen.


Naast de witte meidoorn met enkelvoudige bloemen vinden we in tuinen en plantsoenen ook de rode meidoorn met gevulde rode bloemen. Hij is een tuinvorm van de tweestijlige meidoorn ‘ Paul’s Scarlet’. De pruimbladige meidoorn Crataegus persimilis is een kleine boom met een brede, afgeplatte kroon. De eenstijlige meidoorn kan een tot m hoge boom worden, terwijl de tweestijlige meidoorn een struik is die tot m hoog wordt.


Aan de takken zitten doornen. Heeft u vragen of opmerkingen?

Check alle Slippers op beslist. Grote collectie Rohde bij Ziengs. Gratis verzending en gratis retour! Shop nieuwe schoenen voor het hele gezin gemakkelijk online op Ziengs.


Crataegus monogyna en laevigata (fam. Rosaceae – roos familie) De meidoorn is een struik of boom waarvan we zowel in de lente als ook in het najaar kunnen genieten: van de stralende bloesem in mei en de vele rode bessen vanaf oktober en de hele winter door (mits de vogels niet langs komen). De inheemse plant biedt niet alleen sierwaarde, maar ook veel natuurwaarde. Ja, bomen en planten kunt u het hele jaar door bestellen en aanplanten.


Meidoorn is prachtig als bonsai. Wanneer een boom aangeplant wordt in een warme en droge periode is het erg belangrijk om de. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum. In het voorjaar zit de hele boom in de rode bloemen. Deze boom is geliefd in kleinere tuimen.


Wredei €sierkers prunus serrulata Ophalen. De inhoudsstoffen van de meidoorn zorgen er tevens voor dat je ontspant en een betere nachtrust krijgt, waardoor er geen adrenaline onnodig word aangemaakt. Er is ook een gecultiveerde Rode meidoorn.


Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.