maandag 28 maart 2016

Beuk snoeien wanneer

Kies uit 1producten vanaf € 1785. De grootste collectie beukenhaag hier! Beukenhaag tegen de laagste prijzen. Koop Groene, Rode beuk of Haagbeuk. In pot het hele jaar verkrijgbaar.

Snoei niet wanneer het vriest. Het is nu vrij laat in het seizoen, waardoor gesnoeide takken vorstschade zouden kunnen oplopen. U kunt nu altijd een stukje snoeien en in het voorjaar wat verder inkorten. Waar nodig kun je de haag nogmaals snoeien in september, na de zomer.


De familieleden van de berk- en beukenboom snoeien wanneer we deze tot haag willen laten uitgroeien heeft primair als doel om tot volheid te komen en in secundair om tot hoogte te komen. De beuk bestaat ook in struikvorm, en het is belangrijk om van te voren goed te bepalen hoe je de beuk wilt snoeien. De beuk snoeien als struik heeft namelijk een ander stappenplan dan wanneer je de beuk als boom snoeit.


Gebruik ook het juiste gereedschap.

Wanneer je beukenhaag snoeien ? Dit vergroot namelijk de kans op het aanslaan van de beuken. Het is belangrijk dat nadat je jouw haag hebt aangeplant, je de punten topt op een gelijk niveau. Hoe vaak snoeien en wanneer ? Het snoeien van de haag heeft als resultaat dat de haag goed dicht groeit. Voordat de haag de gewenste hoogte bereikt dient u dus meerdere malen terug te snoeien.


Voor een mooie haag moet je de beuk 2x per jaar snoeien. De eerste keer in juni, de tweede keer in oktober. Meer informatie over het planten van een beukenhaag en het verschil tussen beuk en haag beuk. Te veel zon tijdens het snoeien kan zorgen voor verbranding omdat deze binneste bladeren nog geen zonlicht hebben gezien en daardoor bruine bladeren, maar met een paar weken trekt het in principe weer bij.


Je beukenhaag snoeien doe je best op een bewolkte dag. Hiermee voorkom je dat de jonge blaadjes, die door het snoeien bloot komen te liggen, verbranden door het zonlicht. Berk snoeien in november of december.


Een berk snoei je in november of december. Hiervoor geldt hetzelfde als bij een notenbooje moet hem snoeien voordat de sapstroom half januari op gang komt. Bestel Haagplanten bij Beslist.

Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs. Meerdere aanbieders en soorten.


Eigenlijk begint het snoeien van je beukenhaag al vanaf de eerste fase, namelijk het aanplanten. Een ander verschil met de haagbeuk en de beukenhaag is dat de haagbeuk over het algemeen goedkoper is. Dichte haag of strakke haag? Je gaat al snoeien wanneer je de haag aan gaat planten. De beukenhaag groeit van half maart tot en met september.


Een beukenhaag snoeien lijkt misschien een hele eenvoudige taak, en dat is het ook. Maar toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het snoeien van een beuk als haag. Bomen: verschil tussen een beuk en een haagbeuk.


Deze uitleg over de beuk snoeien betreft dan ook een haag die gesnoeid gaat worden. Een mooie volle beuk krijg je alleen door hem regelmatig op de juiste wijze te snoeien. Dat wil zeggen dat je hem in het voorjaar snoeit. Op het moment dat het niet meer vriest, maar uiterlijk voor juni moet snoeien. Die zorgen voor stevigheid en optimale aangroei van de wortels.


Indien nodig kunt u die in onze webwinkel bestellen. Op de site leggen wij uit hoe die aangebracht moeten worden. Graag wil ik weten wanneer een leiplantaan gemiddeld in blad komt, en hoe lang het duurt vvoordat hij dichtgegroeid is.


U kunt de leibomen op dit moment prima snoeien , het is nu een goed moment ook al zou het nog koud worden maakt dat niet uit. In Gasselte is een camping genoemd naar deze bomen, vele andere zoals in Overijse hebben deberken ook in hun bedrijfsnaam verwerkt. De boom in het plaatje links is een berk in de winter.


Daarnaast kun je bij een kale boom goed zien wat je snoeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.