woensdag 9 maart 2016

Hout behandelen tegen vocht

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Deze week extra scherp geprijsd. Maak uw muur of vloer waterdicht. Voor uur besteld morgen in huis!


Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd.

Bereken wat jouw houten kozijn kost. Mijn interesse in hout waterdicht maken is begonnen door het snelle verval dat hout heeft als het buiten staat. Het werd zoeken naar de perfecte manier om hout langdurig te beschermen tegen vocht en organische vervuiling. Op deze website geef ik informatie over. Zonder een afwerklaag zou het hout er tijdens ieder seizoen anders uitzien.


Dit komt omdat hout vocht op neemt of juist afstaat. Wij wonen in een gebied waar we meer last hebben van kou en vocht dan van zon en warmte. Hierdoor is het behandelen van hout om het hout waterbestendig te maken dan ook zeer belangrijk.

Wanneer vocht de kans heeft in hout te trekken veroorzaakt dit rot. Bovenstaande houtsoorten worden dus in de open lucht gebruikt zonder enige bescherming tegen het weer. Methodes om hout te behandelen. Vurenhout is vrij gevoelig voor vocht en heeft de neiging om extreem te gaan werken onder invloed van vocht - en temperatuursverschillen.


Hout behandelen is voor bescherming tegen vocht en om het er mooi uit te laten zien. Het risico is dat door het werken van het hout schroeven in de meubelen gaan knappen, of complete meubelen krom gaan staan. Het is dan ook zeer belangrijk om het hout te beschermen tegen vocht.


Welke behandeling het hout moet krijgen, is in de eerste plaats afhankelijk van de staat van het hout en waarvoor het wordt gebruikt. Als het hout dat u wilt behandelen fel is aangetast (houtvretende insecten, zwammen) en geen mechanische weerstand meer heeft, dan zit er niets anders op dan de beschadigde delen te vervangen. Hout impregneren beschermt hout tegen vocht , schimmels, algen en vervuiling. Met behandeling hout waterdicht en waterafstotend impregneren.


Eikenhout behandelen zodat het licht blijft, maar wel beschermd is tegen vocht en vuil. Wij leggen uit hoe onbehandeld eiken het beste afgewerkt kan worden. Bescherm jouw houtwerk tegen vocht , vuil en vergrijzing.


Behandel hout met transparante lijnolie. Lees hier de tips en het stappenplan van Henk van Wijk - Woon- en.

Conventionele methoden om vocht te weren is behandelen met olie (lijnzaad olie maar vele andere olies hebben dezelfde werking) of het aanbrengen van een op drogende olie gebaseerd product dat uithardt. Dit voorkomt tot op zekere hoogte vochtindringing omdat de poriën van het hout worden gevuld met de olie. Het behandelen van steigerhout met een impregneermiddel zal er voor zorgen dat het hout volledig vuil- en waterafstotend wordt, en jarenlang beschermd zal zijn tegen de groei van mos en algen.


Door steigerhout te behandelen met Woodseal Pro houtimpregneermiddel wordt de levensduur van het hout verlengd. Doordat vocht , vuil en micro-organismen geen vat meer hebben op het steigerhout, wordt het verouderingsproces, vlekken en verval tegengegaan. UV-straling en kan ook de brandwerende eigenschappen van het hout verbeteren. Soms wordt ook het risico van aantasting door insecten beperkt, voor zover het hout volledig door een laag vernis of verf wordt bedekt. Lijnzaadolie is een beproefd middel voor het impregneren en behandelen van hout.


De eigenschappen van de olie zorgen voor een duurzame bescherming tegen weersinvloeden, zoals vocht. Ook beschermt lijnolie houten oppervlakken tegen uitdroging door bijvoorbeeld zonlicht of warmte. Ik denk dat het beste compromis is dat je het hout eerst laat vergrijzen tot een punt waarop je het mooi vindt.


Daarna kun je het hout behandelen met de Care 102. Het hout zal dan de kleur die het heeft behouden, maar het vocht zal vanaf dat moment niet meer in het hout kunnen trekken. Mdf schilder je niet zoals andere hout soorten. U kunt ook een primer gebruiken om de ergste zuiging tegen te gaan zodat u meer verf bespaart.


Wij behandelen uw gevel in dat geval met een hydrofoberend of waterafstotend product, waardoor de gevel goed bestand is tegen vocht. Tip 1: Uw gevel impregneren tegen doorslaand vocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.