dinsdag 22 maart 2016

Tuin en landschapsinrichting

Van tuinhout tot sierbestrating! Ontwerp, techniek en beheer. Je leert hoe je tuinen , parken en andere groene ruimtes inricht en beheert.


Je bent betrokken bij de praktische uitvoering van projecten en je kunt ontwerp- en beheerplannen maken. Ook communicatie met de opdrachtgever en het aansturen van mensen in het werkveld spelen een belangrijke.

Verder heb je een mbo (niveau 4), havo of vwo diploma nodig. En met Nederlands, Engels en wiskunde (A of B) heb je de meeste kans op succes. Dat zijn de elementen die mijn ontwerpen voor tuin- en landschapsinrichting kenmerken.


Ik richt mij op tuinarchitectuur en op landschapsinrichting in zowel stedelijk gebied (pleinen en parken) als in de groene ruimten daaromheen. Even te ontsnappen aan de hectiek van alle dag en weg te dromen in uw eigen stukje natuur. SiGreen tuin- en landschapsinrichting helpt u graag deze droomplek te verwezenlijken.


Bij een privé- tuin kun je nog zeggen dat de eigenaar het zelf moet weten, maar bij de openbare ruimte ligt dat heel anders. Die is van en voor iedereen.

In die ruimte willen we wandelen, zonnen, spelen, voetballen én rustig een boek lezen. Een grote verantwoordelijkheid én uitdaging voor een Tuin - en landschapsinrichter. Verder leer je hoe je inrichtingsplannen opstelt en. De opleiding kent vier majors: Landschapsarchitectuur, Tuinarchitectuur, Realisatie tuin - en landschapsarchitectuur en Management buitenruimte. Tuinen rond instellingen worden representatief ingericht met aandacht voor welzijn.


In het buitengebied vinden er aanpassingen plaats op het gebied van klimaat, recreatie en natuur. Tuin- en Landschapsinrichting. De tuin - en landschapsinrichter levert op deze en nog veel meer terreinen een bijdrage aan een duurzame en mooie leefomgeving. In voltijd of in deeltijd. In twee jaar word je opgeleid voor een assistent- of juniorfunctie op het gebied van ontwerp, realisatie of management van de buitenruimte.


In het vakgebied werk je samen in multidisciplinaire teams met andere deskundigen zoals planologen, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en milieukundigen. Maar je praat ook met bewoners en andere gebruikers van zo’n gebied. Wij maken plannen en ontwerpen voor de inrichting van de buiten ruimte. Dat is een creatief proces waarbij wij rekening houden met de wensen en ideeën van opdrachtgevers. Ook is het toekomstige beheer en onderhoud van invloed op.


Je vind hier cijfers, feiten, studentenoordelen, contactgegevens, informatie over de. Tuin en Landschap is een studierichting binnen de opleiding Docent en kennismanager Groene sector.

Een belangrijk deel van je opleiding staat in het teken van ‘leren hoe mensen leren’. Je leert niet alleen veel over tuinontwerp, landschapsinrichting en leefomgeving, je leert ook om deze informatie op een duidelijke manier met anderen te delen. Je krijgt hierin theorielessen, praktijklessen, plantenkennis en je maakt in een groepje een onderhoudsplan voor een tuin. JHTL combineert wensen van de opdrachtgever met creatieve elementen om te komen tot een unieke buitenruimte op maat. Het pakket van werkzaamheden richt zich op het inrichten en aanleggen van de groene buitenruimte.


Deze opleiding kun je volgen bij Van Hall Larenstein locatie Velp Velp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.