vrijdag 8 april 2016

Eiken palen in de grond

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Deze week extra scherp geprijsd. Als houtsoort gaan we eiken of douglas gebruiken.


De houten palen in de grond worden immers aangetast door bacteriën en schimmels in de (zand)bodem. Tropisch hardhout is veel duurzamer dan Eiken of Douglas.

Daarom is het aan te raden om hardhout te gebruiken voor de palen in de grond. De rest van de constructie kunt u beter van andere houtsoorten maken. De laatste tot centimeter slaat u de paal met een hamer de grond in.


Plaats de paal met de rechte kant naar de uitgezette lijn toe. Dit om een weide af te zetten. Dat is geen klein werk en ik wil dus dat het zo lang mogelijk mee gaat.


Eerst dacht ik gewoon aan verduurzaamde vuren palen (niet de gecreosoteerde, maar de lichtjes groene behandeling, dat is mooier, gaat niet af en stinkt niet in de zon). Project: eiken carport, waarbij men eiken palen van 150mmx150mm gebruikt, het geheel staat 300mm van de grond , in totaal palen , op een gemets muurtje staan van 150mm breed op 250mm hoog, dus dit maakt nog vrijstaande palen.

U kunt bij ons diverse afmetingen douglas palen kopen zoals een douglas paal 75x75mm (5x5cm), douglas paal 100x100mm (10x10cm), douglas paal 120x120mm (12x12cm) en een douglas paal 150x150mm (15x15cm). Eiken palen bestelt u gemakkelijk en snel bij Tuinhoutdiscount. De palen zijn netjes afgewerkt en u heeft een uitgebreide keuze uit verschillende soorten en maten.


Bekijk hieronder ons assortiment en bestel uw eiken palen nu online. Hierdoor kan het vocht in de paal zelf niet weg. Dus de paal moet onderaan contact hebben met de aarde, dus enkel aan de zijkant voorzien van stabilisé. Palen verankeren in de grond met beton Wanneer u bijvoorbeeld speeltoestellen, tuinhekken of een droogmolen wilt vastzetten in de grond , zijn daar speciale materialen voor. U moet er natuurlijk niet aan denken, dat een speeltoestel los kan raken.


Zeker niet wanneer kinderen er driftig op los spelen. Maar met welk materiaal kunt u nu het best. Door de eeuwenoude traditie in de houtbouw is Eiken een edel en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout en dus uitstekende geschikt voor buitentoepassingen. Het beste is om eiken palen niet in de grond te plaatsen maar op paalvoeten of sokkels.


Europees Eiken van GevenHout is goed te gebruiken als vlonder, poorten en als tuinhout. Vergelijkbare zoekopdrachten voor eiken palen. De houten paal heeft in de grond namelijk meer te lijden dan het gedeelte daarboven.


Let op: Veelal worden er in Nederland palen verkocht die zijn gemeten aan de dikste zijde met aan de dunste zijde de punt.

Eenmaal geplaatst staat het dikke gedeelte dan boven de grond en het dunne gedeelte in de grond (model frietzak). U kunt hierbij denken aan grote overkappingen, boerenschuren, meubels, deuren, kozijnen en trappen. De eikenhouten palen uit ons brede assortiment zijn van de hoogste kwaliteit en komen rechtstreeks uit Frankrijk. Fijn bezaagd in een klassieke zagerij.


Worden gebruikt voor landhekken en poorten en hoekpalen. De landhekken en poorten kunnen ook door de Hekkerij gemaakt worden. Alle hekken worden op maat gemaakt en dus speciaal aan uw wensen aangepast.


De ronde eiken stammen worden eerst ontschorst en dan al dan niet naar wens gepunt. De geschilde eiken palen kunnen wij uit voorraad leveren. De diameter, ook wel doorsnede van de ronde eiken paal genoem wordt aan de dikke kant van de eiken paal gemeten. Geschaafde palen zijn gla maar gezaagde palen zijn grof en gesplinterd aan de oppervlakte. Gezaagde tuinpalen zijn goedkoper aangezien deze minder bewerkt zijn.


Wij hebben onderscheid gemaakt tussen de verschillende materialen om het eenvoudig voor u te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.