maandag 18 april 2016

Hoogte schutting

Henderson Creative Living Biedt Gegarandeerd de Laagste Prijs. De grootste collectie schuttingen hier! Schuttingen tegen de laagste prijzen. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Staat een schutting , heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom.

Voor achtertuinen die NIET grenzen aan een publiekelijke gemeentegrens (ook wel voorgevelrooilijn genoemd) geldt een hoogte van meter. Hoe dient de hoogte van een erfafscheiding gemeten te worden? De hoogte van een erfafscheiding moet gemeten worden vanaf het aansluitende terrein.


Indien de hoogte van het terrein aan beide zijden van de erfscheiding verschilt dan geldt dat de hoogte bepaald mag worden vanaf het hoogste gelegen terrein. Ik heb onenigheid met mijn buren. Maar wat is wettelijk de maximale hoogte van een schutting ? Namelijk een maximale hoogte voor de schutting in een voortuin, achtertuin of langs de zijkant van een woning.


Door zorgvuldig te handelen en de richtlijnen aan te houden voorkomt u problemen met uw gemeente. Bepaal daarom aan de hand van de onderstaande informatie hoe hoog uw schutting langs de erfgrens mag zijn.

Welke algemene regels gelden. Hoogte schutting of scheidsmuur Tot een hoogte van meter kunt u vergunningsvrij een schutting of scheidsmuur plaatsen voorzover een verordening of een plaatselijke gewoonte de wijze of de hoogte van de afscheiding niet anders regelt. U doet er dus goed aan om voor de plaatsing bij uw gemeente te checken wat mogelijk is.


Vóór het huis is de maximale hoogte meter. Bij heggen en schuttingen op de erfgrens geldt: Wie een heg of schutting (erfafscheiding) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom. Daarom moet je de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen.


In deze publicatie vindt u de regels voor erf- en. Een erfafscheiding mag maximaal meter hoog zijn. Alle schuttingen vind je op beslist. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.


Bestel snel jouw tuinafscheiding. Kies uit 3producten vanaf € 299. Onze ervaring is dat het in de praktijk vaak mee valt, zeker als de schutting achter tussen buren geplaatst wordt en beide buren zijn het eens over de hoogte. De schutting op de foto is 250cm en met vergunning geplaatst. Alleen wanneer u in het voorerf een schutting plaatst hoger dan één meter, dan is deze omgevingsvergunning plichtig.


Een schutting of perceelsafscheiding bouwen is meestal vergunningsvrij. In het achtererfgebied is de schutting tot een hoogte van meter vergunningvrij.

In Nederland is het in achtertuinen toegestaan om meter hoogte schuttingen te plaatsen. Wilt u een extra hoge erfafscheiding plaatsen? Het is wel van belang dat u met uw buren hier overeenstemming over heeft natuurlijk als u de schutting op de erfscheiding wilt zetten. Het wordt tijd de schutting te plaatsen. Plaatsen van een schutting.


Daar was het tenslotte om te doen. Als u zoveel zorg hebt besteed aan de plannen en besprekingen vooraf met buren en gemeente, dan kan een mooie en correct geplaatste houten schutting , heg of andere erfafscheiding niet achterblijven. Wil je in één dag een mooie schutting maken? Dat doe je met de kant-en-klare tuinschermen die je in verschillende modellen en maten kunt vinden bij GAMMA.


In dit stappenplan lees je hoe je een schutting plaatst met palen in beton. Zelf uw schutting samenstellen. Stel uw eigen schutting samen met onze handige online ontwerptool. Wij leveren schuttingen in onderstaande verschillende materialen.


Denkt u dat de schutting , schuur of garage van de buren gedeeltelijk op uw grond staat? Vraag dan bij het Kadaster op waar de officiële erfgrens ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.